El Fòrum Romà d'Empúries es convertirà aquest cap de setmana en l'escenari dels concerts de Chambao i Manel, amb un festival que vol posar en valor el jaciment i el seu entorn. Chambao, que tocarà avui, tindrà Enric Verdaguer com a teloner;?mentre que Manel, que actuarà demà amb les entrades esgotades, estarà precedit del duet Maria Arnal i Marcel Bagés.

El festival fa tres anys que se celebra sota el nom d'Empúries-Concerts al Fòrum Romà, malgrat que aquest espai ja compta amb una llarga tradició d'actuacions i concerts en directe. Segons explica la seva directora, Cristina Torres, l'objectiu és «mostrar l'espai amb un altre format». «Molta gent que no hi havia estat mai descobreix l'espai i després hi torna de dia», assenyala, tot afegint que volen posar en valor «la singularitat de l'espai».

Segons explica, s'han incorporat al circuit cultural de l'estiu a l'Escala, tot mirant de no solapar-se amb altres propostes com el Gastromusical o el Portalblau, i ja estan molt consolidats. De fet, solen apostar per grups coneguts i de gira, que arrosseguen un públic que ja s'ha convertit en fidel. En aquesta ocasió, Manel té les entrades esgotades des del mes de maig, mentre que per a Chambao en queden poques. Pel que fa als teloners, Torres considera que es tracta d'un bon espai on poder presentar els seus treballs.

En aquesta ocasió Chambao presentarà les cançons del seu últim treball discogràfic, Nuevo Ciclo. Abans, Enric Verdaguer, que amb només vint anys s'ha convertit en una de les sorpreses de l'estiu, presentarà el seu primer àlbum, Moonstruck, un encreuament entre el folk i l'indie.

Demà serà el torn de Manel, que malgrat estar en plena gira ha esgotat també aquí les entrades. El grup barceloní presentarà el seu quart àlbum, Jo competeixo, després que Maria Arnal i Marcel Bagés hagin desgranat dalt de l'escenari els temes del seu segon àlbum, Verbena.

El festival està organitzat des de l'any 2014 per TEMproductions i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. En anteriors ocasions han actuat en aquest escenari Love of Lesbian, Blaumut, Calexico, Txarango, Andrea Motis & Joan Coloma i Núria Graham, entre altres artistes.