Un concert per oblidar. Així va ser l'actuació de Chambao divendres a la nit a les Ruïnes d'Empúries. La majoria de públic va quedar molt decebut amb la seva cantant, la Mari, que va tenir una actitud dispersa, problemes de veu i inconvenients tècnics. Davant les queixes de molts dels assistents, el grup es va disculpar i va anunciar el retorn de l'import de les entrades. I això que la nit tenia tots els ingredients per convertir-se en un èxit.

La vetllada obria el festival Concerts al Fòrum Romà d'Empúries amb l'actuació del jove cantautor Enric Verdaguer com a teloner. Una nit estrellada, amb algunes perseides encara visibles i les ruïnes romanes com a teló de fons suposaven un marc idoni per al concert, que gairebé havia esgotat les entrades. I de fet va començar bé, amb la Mari entonant 'Imagina Duende del sur' amb la seva veu característica, però ben aviat es va fer evident que alguna cosa no rutllava. El micròfon no funcionava, la Mari xerrava més que cantava i la veu no li arribava, de manera que moltes cançons no les va poder fer senceres sinó només a trossos.

El públic, que havia pagat 27 euros d'entrada, ben aviat va començar a donar mostres de disgust. Ella els va demanar que es posessin còmodes, que qui volgués ballés i qui volgués continués assegut, i així ho van fer els seguidors més fidels, que van ocupar les primeres files i van ballar des del primer moment. La majoria, tanmateix, ben aviat va començar a xiular, queixar-se i reclamar-li que cantés en lloc de parlar tant. I malgrat que ella va demanar comprensió, bona part dels assistents va preferir marxar abans d'hora.

Els crits de "fora, fora" es van barrejar amb els del grup d'incondicionals que li seguia donant suport a les primeresfiles. La Mari es va esforçar a continuar el concert fins al final, repassant cançons tan emblemàtiques com 'Pokito a poko' -amb una versió molt sui generis, això sí-, 'Ahí estás tú' i 'Papeles mojados', que va ser l'última del concert. No hi va haver bisos. I poca gent els reclamava.

La indignació dels espectadors es va traslladar immediatament a les xarxes socials, on es van queixar de la poca professionalitat de la cantant. Ahir, la Mari va emetre un comunicat de disculpa: "Lamento enormement com ha transcorregut el concert d'ahir a la nit a les Ruïnes d'Empúries. Les meves disculpes a totes i tots. L'import de les entrades se us retornarà a cadascú. El lloc és idíl·lic i les persones que hi van assistir molt més. Ho sento. Mari". Molts dels seus seguidors li van donar suport a través de les xarxes socials, tot dient que una mala nit la pot tenir tothom. Altres, en canvi, seguien enfadats.