El britànic Richard Ashcroft va presentar la seva cara B al Festival de Cap Roig, la del solista que puja a l'escenari amb l'únic suport de dues guitarres acústiques, sense comptar amb l'aixopluc de la banda que sí tenia amb The Verve. Llavors, corrien els anys 90 i formava part de la nòmina de grups del britpop, al costat de Blur, Oasis o Pulp.

A Calella de Palafrugell, Ashcroft es va trobar amb alguns seguidors de la seva carrera i coneixedors de la seva discografia en solitari, que fins i tot li van demanar peces concretes. Però al seu davant també hi havia una part de la platea que semblava allunyada de la seva proposta. Aquesta era la primera vegada que actuava a Cap Roig.

Presentació de l'últim disc

Divendres, el músic va presentar a Girona 'These people' (Cooking Vinyil, 2016), el seu quart àlbum sol i que tot just es va publicar al maig però del que va interpretar pocs temes, entre ells 'They don't own me', 'This is how it feels'. Amb 'These People', Richard Ashcroft ha tornat a l'escena discogràfica després de sis anys.

Potser per anar sobre segur, el músic va decidir començar la nit amb una peça antiga, 'Sonnet', de The Verve, una època a la qual va retornar en més d'una ocasió al llarg d'un concert que no va arribar a l'hora i mitja. A diferència de la majoria d'artistes que han actuat al festival, el britànic va abandonar l'escenari sense oferir cap bis.

De la banda que va liderar entre els anys 1989 i 1999, Richard Ashcroft va tocar 'Space and time', 'History', 'The drugs don't work', a més de reinterpretar una de les cançons més reconegudes de la desapareguda The Verve, 'Bittersweet symphony'. Però també va retornar als seus primers discos en solitari, 'Alone with everybody' (2000) del que va tocar 'C'mon people (We're making it now)' i 'Human Conditions' (2002), del que va sonar 'Chek the meaning'.

Abans que el britànic pugés a l'escenari, el cantautor manxec Jacobo Serra va ser l'encarregat d'obrir la nit, també amb la guitarra acústica penjada a l'espatlla. Recentment, la banda acústica sorgida de Wilco, The Autumn Defense, va escollir Serra per fer de teloner en la seva gira espanyola. Una altra dada que l'identifica és que, al circuit musical, tot sovint se'l compara amb Rufus Wainwright -qui aquesta tardor actuarà a l'Auditori de Girona.

El d'Albacete va oferir un tast del seu pop d'autor al Festival de Cap Roig, amb un repertori del que van destacar títols com There's a sign, del seu últim llarga durada, Icebergs (2016); What I was toldNever gone, del seu àlbum de debut Don't give up (2014).