A partir de les nou del vespre el poble de Pals va quedar ahir completament a les fosques. No va ser cap accident, sinó l'inici de la representació de la "Nit d'Espelmes", una proposta cultural on més de 10.000 espelmes van il·luminar el nucli històric de la localitat. Amb aquesta llum es va poder crear un ambient d'allò més íntim, recollit, càlid i agradable, on es va poder apreciar d'una manera diferent de l'habitual les estructures arquitectòniques de les places i els carrers de Pals.

A més a més de l'ambient, la vesprada es va complementar amb un grup de músics vinguts d'arreu del món, que van tocar un ampli ventall de cançons passant per diferents estils que van acompanyar l'atmosfera nocturna. Un altre de les propostes que es van dur a terme en paral·lel van ser un seguit d'espectacles escènics que van combinar tres disciplines d'allò més diverses: la màgia, el foc i l'univers dels mims. Amb aquesta proposta el poble va voler ensenyar la seva bellesa fugint de la més coneguda i típica.

Una tradició importada

La iniciativa de Pals no és una proposta totalment inèdita, ja que l'arrel de tot plegat ve de l'anomenada "Notte delle Candele". Aquest és el nom que porta una de les festes més tradicionals del poble italià de Vallerano, on es celebra ja des de fa molts anys. Precisament els encarregats de portar a terme la idea a Catalunya van ser l'Associazione Culturale Piccole Serenate Notte delle Candele, que van dissenyar i planificar l'esdeveniment, gràcies a l'experiència adquirida en l'organització de la Notte delle Candele al municipi italià.