El públic del festival de Cap Roig es va poder retrobar ahir amb els irlandesos The Corrs, que van portar fins a Calella de Palafrugell la seva gira de retrobament. Després de deu anys de silenci -almenys junts-, Andrea, Sharon, Caroline i Jim Corr van presentar el seu nou disc, White Light, i el seu públic va demostrar que no els ha oblidat. Amb les 2.000 localitats esgotades, l'elegància discreta de The Corrs va captivar el públic de Cap Roig igual que fa quinze anys, com si aquest parèntesi d'una dècada no hagués existit.

Vestits de negre impecable, els germans Corr van saltar sobre l'escenari al ritme de I do what I like, un dels senzills del seu nou disc, White Light. "Bona nit, Cap Roig"; va saludar la cantant, Andrea, en català, llengua que es va esforçar en parlar. "És un plaer per nosaltres estar aquí aquesta nit", va afegir, encara en català, per després passar-se a l'anglès. "Està bé, ho hem intentat", va dir, entre rialles. "És genial estar aquí, amb la lluna; ens sentim molt afortunats", va assenyalar abans de donar pas a un dels seus temes clàssics, Forgiven not forgotten.

I és que malgrat que l'excusa era presentar White Light, al llarg de la nit no van faltar alguns dels temes més coneguts de la seva discografia. Així, temes nous com Bring on the night, Ellis IslandKiss of life es van alternar amb d'altres més coneguts com What can I do, RadioOnly when I sleep, que van ser les més celebrades per part del públic.

Amb la musical Lough Erin Shore van aconseguir traslladar el pública a un pub irlandès, on només faltava aixecar-se i posar-se a ballar. "Suposo que qualsevol que hagi estat a Irlanda haurà anat a un d'aquests pubs, són un bon tastet del país", va indicar Andrea, abans d'endur-se la -primera- gran ovació de la nit.

Runaway -que el públic va demostrar ser capaç de cantar tot solet a la perfecció- i Stay van posar tot seguit el contrapunt tendre, entre aplaudiments i crits de "guapes!" des del públic. Amb timidesa, fins i tot amb un punt de reserva, Andrea va anar agraint totes les floretes amb "moltes gràcies" en català o castellà.

Després de gairebé una vintena de temes, els germans Corr van abandonar l'escenari per retornar amb tres propines: el tema que dóna nom a l'àlbum, White Light, Breathless i Toss the Feathers. Després d'un parell d'hores de concert, els quatre irlandesos van acomiadar-se d'un públic amarat de nostàlgia però satisfet. Al cap i a la fi, els deu anys d'espera no havien estat en va.