Durant el període de vacances, molta gent aprofita per canviar d'aires. Ja sigui per conèixer nous indrets, per relaxar-nos o per gaudir de la natura, necessitem escapar-nos uns dies i trencar la rutina. Moltes vegades, però, els propietaris d'animals troben més dificultats a l'hora de planificar una escapada sense haver de deixar la seva mascota a casa. Per aquells que no volen separar-se dels seus gossos, les comarques gironines alberguen una oferta variada de propostes per gaudir les vacances acompanyats dels animals.

Hotels, càmpings i cases rurals

L'ocupació hotelera durant els estius és frenètica a les comarques gironines. Dins de l'oferta d'hotels, hi ha un ventall reduït que s'han penjat l'etiqueta de «petfriendly», és a dir, que accepten animals pagant un suplement que sol ser d'entre 5 i 10 euros. En aquests establiments, els gossos disposen de bebedors i menjar i, en la majoria, poden moure's lliurement per l'habitació i acompanyar els seus propietaris a totes les instal·lacions tret del menjador i la piscina. A més, perquè se sentin igual de ben tractats que els seus amos, alguns hotels els deixen una sorpresa preparada per la seva arribada a l'habitació.

Les restriccions depenen de cada establiment, així que és recomanable informar-se bé abans de reservar. Hi ha hotels, com URH Hoteles a Tossa de Mar, que són més permissius. No hi ha pes màxim per al gos ni nombre màxim de mascotes. Altres, com l'Hotel GHT Neptuno, a la mateixa localitat, només deixen entrar gossos petits, que no poden excedir un màxim de deu quilos.

Més en contacte amb la natura, tenim les opcions d'anar a càmpings i cases rurals. En ser establiments més oberts, els gossos gaudeixen de més llibertat i poden moure's pels jardins i zones exteriors. És també una bona opció per gaudir les vacances amb gossos grossos. A les cases rurals, com el Mas Turró de Castelló d'Empúries, hi ha un ambient més familiar i tant gossos com persones poden gaudir plegats del paisatge i l'entorn.

Vacances al càmping

En alguns càmpings, com el Càmping i Bungalow Turismar, a Tossa, s'han instal·lat bevedors per als gossos per tot el recinte, i els animals poden quedar-se a la caseta mentre els propietaris van a la platja. Després de passar un control mèdic, els gossos són registrats amb una placa que indica que estan hospedats al càmping. L'única restricció és que els animals no poden entrar a la piscina.

Si ens n'anem de vacances fora del país, existeixen maneres de viatjar amb el nostre amic pelut per terra, mar i aire. Cal informar-se a fons sobre quines companyies permeten viatjar amb la mascota i en quines condicions. En el cas del tren, Renfe permet l'entrada de gossos sempre que respectin la convivència dins els trens de rodalies, que la resta de passatgers no s'hi oposin i que el tren no vagi massa saturat. En el cas dels mitja distància i trens d'alta velocitat, tan sols hi poden viatjar gossos que pesin menys de 10 quilos i que puguin estar dins una gàbia de 60 x 35 x 35 cm.

Per mar, diverses companyies ofereixen la possibilitat de dur els animals en una zona habilitada. En alguns casos, el propietari pot visitar l'animal per comprovar que està bé, tranquil·litzar-lo si està nerviós i passejar-lo per coberta sota unes condicions de seguretat. Per aire, els animals poden viatjar en gàbies especials al magatzem, o a cabina si pesen menys de 8 quilos. Tot i això, la companyia aèria pot imposar certes condicoions de seguretat, com impedir el viatge a gossos menors de 8 mesos.