Lloret de Mar va tornar a demostrar ahir la seva devoció a Santa Cristina. El municipi va celebrar la diada central de la seva festa major amb la processó marinera, la regata de llaguts s'Amorra, Amorra -que va guanyar Santa Cristina- i l'estofat, abans de tornar de nou fins al municipi per viure, a la tarda, el tradicional de Ball de les Almorratxes. Enguany van assistir a la festa personalitats com els consellers Jordi Turull i Carles Mundó, així com la religiosa sor Lucía Caram, la ninotaire Pilarín Bayés, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el president de la Diputació, Pere Vila, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el diputat del PSC Marc Lamuà.

Com cada 24 de juliol, els lloretencs es van llevar aviat, ja que a dos quarts de vuit del matí els obrers de Santa Cristina van fer la passada pels principals carrers de la vila per tal d'anunciar la sortida de la processó. Aquesta va començar a les vuit en punt del matí, tot sortint del temple parroquial de Lloret per anar fins a Santa Cristina per mar. Mentre les autoritats viatjaven en barca, es va dur a terme la regata de llaguts s'Amorra, Amorra masculina. Els vencedors van ser Santa Cristina, seguits dels Pescadors i el Casinet, segons va informar Nova Ràdio Lloret.

Amb l'arribada de la comitiva a Santa Cristina, va començar la pujada en processó solemne fins a l'ermita, amb l'acompanyament del cor Alba de Prima. Allà va tenir lloc la missa solemne, presidida pel bisbe.

Mentrestant, a fora s'anava preparant el ja famós estofat, del qual se n'acostumen a servir un miler de racions i que s'ofereix als assistents, als mariners i a les autoritats convidades. Qui se'l menja amb més delit, tanmateix, són els remers, cansats per l'esforç.

Després de l'estofat va ser el moment de tornar, de nou en processó, cap a la platja de Lloret. I a guardar forces per la tarda, quan davant de l'Ajuntament va tenir lloc un altre dels actes principals de la celebració: el Ball de la plaça o Dansa de les Almorratxes, que va a càrrec de les quatre parelles d'obrers de Santa Cristina. Finalment, després del ball, la cobla Bisbal Jove va oferir una audició de sardanes.

Avui, les celebracions continuaran amb l'aniversari del casal de la gent gran, una audició de sardanes, la passada dels obrers de Sant Elm i la cantada d'havaneres amb els grups Port Bo i Cabotatge. Demà, diada de Sant Elm, es farà l'ofrena d'una corona de llorer per a les persones que han perdut la vida al mar, el 33è Trofeu Sant Elm del Club Nàutic i altre cop la Dansa de les Almorratxes, a banda de focs a la nit.