Prop d'un miler d'infants van participar ahir en la trobada de casals d'estiu organitzada per la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont per tal de commemorar el centenari dels casals d'estiu. Monitors i nens van participar en diverses activitats que van tenir lloc entre deu del matí i dotze del migdia al parc de la Devesa. A la nit, la plaça Constitució va acollir un concert amb un recull de les cançons més destacades del món de l'esplai a càrrec d'Els Montgrons.

La Fundació Esplai Girona celebra enguany els cent anys d'existència dels casals d'estiu, una iniciativa sorgida del seminarista gironí Jaume Moret l'any 1917 i que amb els anys s'ha anat consolidant i s'ha convertit en una de les principals activitats d'educació en el lleure a tot Catalunya.

Per celebrar l'efermèride, ahir es va organitzar una gran festa a la Devesa a la qual es van convidar no només els casals que organitza la Fundació, sinó de tota la ciutat. Durant tot el matí, els més petits van poder gaudir d'una festa de l'escuma, jocs i un espectacle infantil a càrrec de Jordi Tonietti.

Al vespre, els més grans van poder gaudir d'una mica de nostàlgia amb el concert d'Els Montgrons, en què van interpertar algunes de les cançons més emblemàtiques del món dels casals, moltes de les quals són d'Esquirols.