Els nedadors Gerard Alemany i Maria José Mojica van proclamar-se ahir guanyadors absoluts de les categories masculina i femenina de la 51a edició de la Travessia de les Illes Medes, amb un temps de 19 minuts, 2 segons i 21 minuts, 30 segons, respectivament. La Travessia, que va tenir lloc ahir a partir de les 9h del matí, és una competició d'aigües obertes que recorre 1.650 quilòmetres des de les illes Medes fins a la platgeta de darrere el moll dels pescadors.

Amb la seva llarga trajectòria, després de 51 edicions, la competició s'ha consolidat com una de les proves de referència en aigües obertes, i va comptar amb la participació de nedadors de primer nivell, tot i que compta també amb un ambient lúdic i familiar obert a nedadors aficionats. Tant és així que la participació no deixa de créixer any rere any. Mentre que l'any passat es va assolir la xifra de 656 participants, l'edició d'enguany va arribar al nombre màxim d'inscripcions, i un total de 700 participants van saltar a l'aigua. «Hem hagut de tancar inscripcions perquè podem transportar fins a les Medes com a màxim 700 persones en les embarcacions», va explicar Eugeni Figa, director del Club Nàutic l'Estartit, l'entitat organitzadora de la Travessia.

Les bones condicions meteorològiques i de la mar van permetre un desenvolupament normal de la competició. Tot i això, al final va haver-hi un problema amb la lectura dels xips que els nedadors porten al turmell per a poder comptar el temps que tarden a fer el recorregut i, per tant, les dades classificatòries finals tardaran més a ser publicades. De moment, tan sols són definitives les dades dels primers classificats masculins i femenins absoluts de la competició i la seva marca, però encara no s'han anunciat els guanyadors de cada categoria, ni els segons i tercers classificats. El CN L'Estartit publicarà a internet les classificacions finals en els propers dies, una vegada s'hagi resolt el problema.

La Travessia de les Illes Medes està inclosa en el circuit de les Travesses i aigües obertes de GIROSONA.