L'Aquadiver de Platja d'Aro celebra avui el seu 30è aniversari. L'1 d'agost de 1987, l'emblemàtic parc aquàtic obria les seves portes amb dotze atraccions -bàsicament la piscina d'onades i alguns tobogans de l'època- que des de llavors pràcticament s'han duplicat. El director del centre, Julià López-Arenas, explica que de seguida va tenir una bona acollida entre el turisme, especialment el familiar. Tres dècades després, el parc compta amb 24 atraccions i s'ha convertit en un referent de l'oci no només per a les famílies, sinó que també ha aconseguit atreure un important nombre de joves.

L'Aquadiver va obrir dos anys més tard que el WaterWorld de Lloret. La ubicació va ser relativament senzilla de decidir, ja que Platja d'Aro era i segueix essent una de les principals destinacions turístiques de la Costa Brava. Segons indica López-Arenas, la infraestructura va ser ben rebuda pel territori: «Un equipament com aquest distingueix una destinació i les seves rodalies dels seus competidors, ja que no tothom pot dir que en té», assenyala el responsable del parc, tot subratllant que l'equipament ha tingut un impacte molt positiu per Platja d'Aro.

En aquell moment, la instal·lació d'un parc aquàtic -que actualment compta amb uns 82.000 metres quadrats de superfície- va ser una decisió innovadora, ja que a l'Estat espanyol no n'hi havia gaires. Des de llavors, aquelles primeres instal·lacions han anat evolucionant amb el temps, amb avençons tecnològics com ara l'optimització dels controls d'accés al parc o la creació d'un servei d'atenció al client via Whatsapp, entre altres. A més, el parc també compta amb serveis complementaris com ara aparcament gratuït, servei mèdic de primers auxilis, botiga de souvenirs, lloguer de taquilles, diferents opcions de restauració i servei de fotografia.

Inicialment, la majoria de clients que hi anaven eren famílies, però poc a poc s'han obert a un altre tipus de clientela, com escoles, casals d'estiu o grups de joves. De fet, han anat adaptant les seves atraccions a aquest tipus de públic. Segons assenyala López-Arenas, aproximadament la meitat dels seus visitants són locals -és a dir, de Girona i Barcelona -i l'altra meitat estrangers: francesos, anglesos, holandesos i belgues, les quatre nacionalitats turístiques més freqüents a la zona. «És una bona opció per venir a passar un dia. La gent que ve de vacances a Platja d'Aro durant dues o tres setmanes, sol destinar un dia a venir al parc», indica el director del parc.

Malgrat que l'Aquadiver només està obert durant la temporada d'estiu, el responsable del parc recorda que un equipament d'aquestes característiques requereix una feina «transversal» al llarg de tot l'any.

Per aquest motiu, de forma permanent hi treballen unes quinze persones que desenvoupen diferents tasques, des de promoció comercial fins a manteniment. Durant la temporada d'estiu, lògicament, la plantilla s'amplia donant feina a més d'un centenar de persones.

Sense passar de moda

De cares al futur, López-Arenas assegura que l'Aquadiver encara té molta guerra per donar. «No veig un futur massa diferent al que hem anat fent fins ara, perquè és cert que els parcs aquàtics no han passat de moda», assenyala. «Ens haurem d'anar actualitzant i incorporant noves atraccions, però continuarem una bona colla d'anys més», assegura.

Per a celebrar-ho, avui el parc obrirà les seves portes amb normalitat, igual que va fer trenta anys enrere. Sense grans cerimonials ni festes, sinó només amb la mateixa diversió assegurada que hi ha cada dia.