Entrar a l'exposició de comiat del Magic Park de Platja d'Aro, que repassa els seus 43 anys d'història, és com entrar en un túnel del temps. Jocs i màquines antigues, merchandising de tot tipus, fotografies, cartells, rètols... tot plegat amb l'estètica acolorida dels anys 80, època de màxima esplendor d'aquest centre lúdic que tancarà definitivament les seves portes aquest mes de setembre. La mostra es podrà veure al primer pis de l'edifici -allà on antigament hi havia la pista de patinatge- des d'aquest dissabte, 5 d'agost, fins al dia 11 de setembre, data en què està previst que el complex s'acomiadi per sempre.

Magic Park. Un petit viatge en el temps recupera fotografies, plànols, dibuixos i objectes del parc i també de la discoteca Màrius, que s'allotjava en el mateix edifici. Segons explica Jenny Xufré, néta del fundador de l'establiment, Màrius Xufré, la idea va sorgir arran de la mort del seu pare -anomenat també Màrius Xufré-, quan van decidir fer una visita a la nau de Castell d'Aro on havien anat acumulant tot d'objectes relacionats amb el parc. I allà hi havia algunes de les peces clau en la màgia del Magic Park: una màquina per «preveure el futur» que funcionava amb 25 pessetes; una altra que incloïa un sac de boxa i mesurava la força del participant en colpejar-la; un dels primers autos de xoc; billars; un cabasset de la nòria ja desmuntada, un cartell on es llegeix Autochoques Xufré... «Ens va entrar nostàlgia en veure tot allò, i vam decidir compartir-ho amb la gent», assenyala Xufré.

Per això, van decidir muntar una exposició que, segons explica, és «humil» però que segur que tocarà la fibra a més d'un. «Vol ser un homenatge al meu pare i al meu avi. Oi que tanquem la barraca? Doncs ho farem amb ganes i perquè tothom que vulgui pugui acomiadar-se'n amb els seus fills i els seus nets», explica Xufré.

Fins i tot van fer una crida a les xarxes socials -tot i que no van obtenir massa resposta- perquè la gent els pogués enviar fotos antigues. Algunes, però, sí que van arribar i allà es poden veure des de la mona Marilyn -que realment va existir al recinte- fins a l'antiga caseta de tir, ja desapareguda. En la resta d'imatges també es poden veure altres fotos íntimament relacionades amb la història del Magic Park, com ara dels antics inflables, el muntatge de la nòria o el «tubo de la risa», que van construir el pare i l'avi Xufré. A més, també es podran veure plànols de com s'havia de distribuir el centre d'oci en una primera instància.

Un lloc a part es mereix l'abundant material promocional que també s'exposa, que inclou encenedors de tots els colors possibles, enganxines, posters... Xufré ho ha col·locat tot en unes taules per tal que la gent es pugui emportar els objectes publicitaris que vulgui. La mostra, a més, està decorada amb banderoles de colors per tal de subratllar el seu caràcter festiu.

La família, d'altra banda, ha cedit el fons documental i d'empresa a l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro, per tal que sigui conservat allà. «Al cap i a la fi, és bonic perquè són quaranta anys d'història del poble», assenyala Xufré.

A més, i com a traca final, també estan fent una darrera promoció: qualsevol infant fins a deu anys que vagi al Magic Park el dia del seu aniversari rebrà un estoig del parc amb sis fitxes per gastar-se a les atraccions. Tot sigui per acomiadar el Magic Park com es mereix.