Gairebé tres mesos de vacances escolars donen per a molt: als nens, durant l'estiu, els sobra temps i energia. I malgrat que en alguns destins pot ser difícil trobar plans a la seva mida, no és el cas de la Costa Brava. A les comarques gironines hi ha nou municipis que tenen el segell de Turisme Familiar, que atorga l'Agència Catalana de Turisme: Sant Feliu de Guíxols, Torroella-l'Estartit, Lloret de Mar, Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Roses, Sant Pere Pescador i la Vall d'en Bas-Les Preses. Això vol dir que totes aquestes localitats estan especialment preparades per a acollir infants, ja sigui pels recursos naturals amb què compten (platja, espais naturals...), perquè els seus restaurants i allotjaments ofereixen facilitats per als més petits i perquè s'organitzen activitats infantils.

Però malgrat que tots aquests pobles es troben dins del mateix paraigua de turisme familiar, cadascun d'aquests ofereix característiques específiques. En alguns casos, com Sant Pere Pescador o Roses, el seu punt fort són els esports, especialment els nàutics. Sant Pere ha apostat pel turisme de natura i la pràctica de disciplines com el windsurf i el kitesurf al mar o el caiac i la vela al riu Fluvià. De fet, ha acollit el campionat del món de windsurf o el de kiteboard júnior. A més, també té una platja ampla, de poca profunditat i sorra fina, al seu favor. Roses ofereix també la possibilitat d'iniciar-se en els esports nàutics, com la vela, el caiac o el windsurf, però per als que no vulguin ficar-se a l'aigua també hi ha atraccions com un minigolf, un circuit de karts o un parc aquàtic.

Per a qui tingui ganes de descobrir el fons marítim, l'Estartit és la destinació ideal. Descobrir el fons de les Medes, ja sigui fent un bateig de submarinisme o amb un dels nombrosos vaixells que hi arriben, és una activitat iniciàtica per a molts infants, que també poden jugar a les platges amb servei de guarderia, les zones de jocs infantil vigilades o els parcs lúdics del municipi.

A Calonge-Sant Antoni, l'oferta d'activitats familiars és d'allò més variada: sortides, rutes, espectacles o tallers. Destaca, a més, el club infantil de la platja de Sant Antoni, que inclou un espai dedicat als nadons i a les seves mares. Una oferta comparable a la de Castell Platja d'Aro, que a banda de tenir també el seu propi Mini Club a la platja Gran ofereix diverses visites guiades entre les quals destaca la descoberta del mas Can Juanals.

Per als que tinguin inquietuds artístiques, el seu lloc és Sant Feliu de Guíxols, on l'Espai Thyssen disposa d'un espai per als petits artistes. I al sud de la Costa Brava, Blanes i Lloret també destaquen per organitzar activitats per als infants. Però no és necessari anar exclusivament a la platja: les Preses i la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, també són destinacions familiars.