La forta vinculació que la baronessa Tita Cervera té amb Sant Feliu de Guíxols és innegable. Allà té la seva casa preferida, Mas Mañanas, construïda en uns terrenys que originalment havien estat propietat del seu pare i que va aixecar juntament amb el seu primer marit, l'actor Lex Barker. Més endavant, va comprar dues propietats adjacents per construir un complex de luxe que actualment dona directament a uns espectaculars penya-segats. Aquest amor que sent per Sant Feliu la va portar també a obrir allà l'Espai Thyssen, i fa poques setmanes es va concretar la futura contrucció del Museu.

El que no havia transcendit fins ara, tanmateix, és que Tita Cervera tenia una altra casa al municipi, concretament a la platja de Sant Pol. Així ho va revelar ahir El Español, que va situar l'immoble -que fa anys que eatà en obres -a primera línia de mar, entre el passeig de Sant Pol i el carrer del Camí Fondo, molt a prop de la frontera amb S'Agaró.

Segons aquest mitjà digital, la baronessa va comprar la propietat ara fa una dècada, tot i que l'adquisició no ha transcendit fins ara. El rotatiu explica que l'immoble data de 1963 i compta amb una superfície construïda de 257 metres quadrats que es troben distribuïts en tres plantes de 115, 82 i 60 metres quadrats, respectivament. Allà s'haurien fet les primeres fotos a les filles bessones de la baronessa, Sabina i María del Carmen, que ara tenen deu anys, però sense que ningú sabés que era propietat seva.

El diari digital també informa que la casa es troba en obres des de fa més de sis anys. Segons indica, els operaris treballen «sense pressa però sense pausa» seguint instruccions de la baronessa, que de tant en tant es presenta a l'obra per seguir de prop la transformació de la propietat. Tita Cervera ha decidit conservar una bona part de la façana original (tot i que ha fet retirar un dels balcons), però ha enderrocat tot l'interior per tal de reformar-lo al seu gust. Alguns veïns, segons aquest mitjà, no entenen per què les obres van tan lentes.

El Español assegura que la vivenda de Sant Pol «no és tan espectacular com Villa Favorita, a Lugana, o el iot Mata Mua», però lloa el frondós jardí amb què compta i el fet que es pugui accedir directament a la platja. De fet, ho qualifica com «el Malibú de la Costa Brava».

Cervera, doncs, reforça així el seu fort lligam amb la Costa Brava. El mes passat, ella i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols van signar un acord per donar l'impuls definitiu al museu. Després de mesos de negociacions, tot apunta que el futur museu Carmen Thyssen a Sant Feliu serà una realitat l'any 2020 i exhibirà una col·lecció permanent amb una selecció de 132 quadres i, en paral·lel, s'organitzaran mostres temporals amb 40 pintures més. Per a fer-ho realitat, Cervera cedirà gratuïtament el seu fons de pintura catalana per a un període de 20 anys.