Palamós ha posat en marxa aquest estiu un programa d'activitats mediambientals gratuïtes que proposen explorar el seu mar i el litoral. Entre l'oferta s'inclouen itineraris a peu, navegacions amb caiac per la costa i snorkel, entre altres. També s'han programat tallers, exposicions i cinema. El calendari de propostes s'allargarà fins el dia 25 d'agost. Totes les activitats són gratuïtes, però les places són limitades i cal inscripció prèvia. A més, el consistori ha organitzat un concurs d'Instagram a través del qual es proposa als participants que mostrin, a través de les seves imatges, l'essència del litoral palamosí.

Sota el nom "Aquest estiu.... explora el mar de Palamós", les diferents propostes permeten als participants conèixer d'a prop els valors naturals i mediambientals del litoral palamosí. El calenari d'activitats va començar dijous passat amb una primera sortida amb caiac per conèixer des de l'aigua l'Espai Natural Protegit de Castell Cap Roig. Aquest dissabte, dia 21, es farà un itinerari a peu que recorrerà una part del camí de ronda, la que va des del parc de Cap Gros i la platja de Castell.

Totes les activitats estan adreçades a un públic familiar i compten amb una destacada vessant didàctica, com és el cas del taller sobre l'impacte que tenen els petits hàbits quotidians sobre el medi marí. Aquesta proposta tindrà lloc a la biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou el dia 26 de juliol a partir de les set de la tarda.

A la biblioteca s'hi faran dues activitats més: l'exposició "Qui embruta el mar", que es podrà veure a la sala polivalent entre l'1 i el 15 d'agost, i durant tot l'estiu hi haurà una selecció de les seves fons bibliogràfiques dedicades a la temàtica litoral i als valors mediambientals d'aquest espai costaner.

Durant l'agost també es programaran activitats com la descoberta del fons marí del litoral, amb la proposta d'snorkel que es durà a terme el 7 d'agost, la sortida amb caiac que es farà el 21 d'agost o l'itinerari a peu pel camí de ronda -en aquest cas, de la platja de Castell a Cala Estreta, que tindrà lloc el 25 d'agost.

Finalment, el cinema ambiental també tindrà cabuda en aquest cicle, i el dimecres 8 d'agost es projectarà el documental "A plastic ocean", a partir de dos quarts de nou del vespre a la biblioteca.