El concert sorpresa del bisbalenc Miquel Abras va inaugurar dijous al vespre el festival Tempo sota les Estrelles de Girona. Mentre els assistents gaudien d'una copa de cava, el cantautor va presentar les cançons del seu nou disc, La vida en un sospir, i va fer un repàs dels seus temes més coneguts en una zona Village -ubicada al passeig Arqueològic- plena de gom a gom.

Fins el 12 d'agost, el festival ha previst una programació musical variada amb concerts de pagament a la plaça dels Jurats i actucions gratuïtes a la zona Village. Pel que fa als concerts de pagament, s'ha programat un cicle que inclou soul, jazz, swing i pop entre els quals destaquen Love of Lesbian -que ja té les entrades esgotades des de fa dies - i Marlango, que va actuar ahir. Més endavant, el funk, gospel i jazz inundaran l'escenari de la mà d'Emmanuel Djob i la Jove Big Band Girona, el trio de Brooklyn Tortured Soul i els neoyorquins Lucky Chops. A més, un dels aspectes més destacats d'aquesta edició és la incorporació del projecte Young Girl Talent, de l'escola de noves arts aplicades Sarriart, que dóna l'oportunitat a les noies joves de demostrar el seu talent vocal i pianístic.

Mentrestant, com sempre, la zona Village del passeig Arqueològic oferirà diferents actuacions de pop-rock, blues, jazz, funky, indie i rumba, mentre que també hi haurà gastronomia a càrrec del Ginjoler i cocteleria a l'aire lliure. Alguns dels artistes més coneguts que actuaran gratuïtament són Halldor Mar, Marion Harper, Rocío Faks i Edna Sey de la banda The Sey Sisters. També hi haurà Litus 3, Waltrapa & Cashmakers, The Holy Sinners, Sound System, Stone Clouds o David Mauricio, entre altres. A més, la col·laboració amb el festival Neu! portarà tres actuacions en una sola jornada: Tom Hagan, Ferran Palau i Ljubliana & The Seawolf.

També s'estrenarà una secció anomenada Talents Tempo, en col·laboració amb l'Ajuntament, l'Espai Marfà i l'Escola de Música Moderna, posant l'escenari a disposició de nous talents gironins que volen una oportunitat per donar-se a conèixer.

Altres activitats seran un taller de veu impartit per Emmanuel Djob i un Sopar Astronòmic el dia 1 d'agost organitzat per l'associació AstroGirona.