Tomàs Molina serà l'encarregat de pronunciar el pregó de la Festa Major de l'Escala, que començarà el proper 31 d'agost i omplirà el poble d'activitats per a totes les edats fins al 4 de setembre. La intervenció del meteoròleg anirà seguida d'un homenatge al Club Nàutic l'Escala amb motiu del seu 50è aniversari, per continuar amb una botifarrada i anxovada popular.

La programació de les festes de l'Escala d'Enguany segueix la línia de l'any passat, amb alguna novetat destacada, com la decisió de recuperar el ball de nit. Una altra novetat serà que, després de l'èxit de l'any passat, s'allargarà l'horari de la Tirolina Salada, que sobrevola la Platja des de la casa del Gavià fins a la Riba. Aquest any es podrà gaudir d'aquesta activitat de 10.30 a 14 h, al matí, i de 15.30 a 18 h, a la tarda.

La Comissió de Festes ha decidit renovar aquest any el logotip de l'entitat, en què les anxoves passen a ser protagonistes. El nou símbol de l'entitat, dissenyat per Roser Bona, està format per un grup d'anxoves enganxades a un fil, com si fossin les típiques banderetes de festa. La dissenyadora del nou logotip ha estat també l'encarregada de dibuixar el cartell de festes.

Gimcana nocturna

Aquest any també es torna a organitzar la popular gimcana nocturna a la Platja (2 de setembre, 21h), que aquest any es reforça organitzant tot seguit un espectacle de malabars de foc, a càrrec de la companyia Joglar de la bota, i una festa de l'escuma per a adults, amb Disco mòbil Sons. També repeteix el Holi Festival, a càrrec d'Adolescents.cat, amb Ernest Codina i Roger Carandell (1 de setembre).

Seguint la línia de l'any passat, dos dels clàssics de la Festa Major de l'Escala, la cursa d'Objectes Flotants No Identificats (OFNIS) i el Festival Nàutic, es faran en dies separats per tal de donar-los major protagonisme. La cursa es farà el 4 de setembre, seguida de festa de l'escuma. El Festival Nàutic, com és tradició, s'ha programat pel matí del 2 de setembre, diada de Santa Màxima.

En aquesta edició també hi ha, entre d'altres opcions, el Corremulla i Festival d'Inflables Refrescants (tots dos el dia 1 de setembre al matí), tastets de rem i caiac (3 de setembre), concert de blues, amb Out of the Blue(z) (3 de setembre), taller de fang (3 de setembre) sardanes, espectacle de circ amb The Flamingo's (2 de setembre), espectacles infantils i la presentació del llibre "L'Escala i Empúries", de Lurdes boix i Miquel D. Piñero, de la col·lecció Quaders de la Revista de Girona (1 de setembre). S'acabarà la programació, com és tradició, amb els focs d'artifici i el ball de fi de Festa, aquest any amb la Banda Neon.