Els festivals d'estiu de l'Escala - Portalblau i Concerts al Fòrum- han atret enguany 11.987 espectadors que, segons els organitzadors, consoliden el municipi com un referent dels esdeveniments culturals i musicals de l'estiu a la Costa Brava. Els dos festivals, que van acabar el darrer cap de setmana, han millorat els resultats d'ocupació respecte a edicions anteriors.

En el cas de Portalblau, el nombre total d'espectadors va ser de 7.387, un 18,92% més respecte els 6.212 assistents de l'any passat. El festival va penjar el cartell d'entrades esgotades a la meitat dels seus espectacles. Concretament, als concerts d'Estrella Morente, Halldor Mar i Quico Pi de la Serra; a la lectura dramatizada de Lisísitrata i a l'espectacle Manes, de La Fura dels Baus. Els Concerts al Fòrum Romà d'Empúries, per la seva banda, van tancar la cinquena edició amb un 90% de l'ocupació prevista.

La coordinadora del MAC-Empúries, Marta Santos, ha assenyalat que l'excel·lent acollida dels concerts programats a l'espai del Fòrum de la ciutat romana els consolida com una de les cites musicals d'estiu en aquest entorn privilegiat del conjunt arqueològic emporità.