La Válerie i en Gérard, una parella de Tolosa de Llenguadoc (França), passeja entre botigues a Empuriabrava amb els seus fills, Thomas i Rémi. És la seva segona visita al municipi després de molts anys i tota la família es mostra encantada amb les vacances, perquè diuen que a la Costa Brava s'hi està millor que a França. Els nois parlen una mica d'espanyol.

És la primera vegada que venen de vacances a Empuriabrava?

Válerie: Amb el meu home havíem vingut fa vint anys, quan érem més joves, però amb els nostres fills sí que és la primera vegada.

I ha canviat molt, dels records que en tenien?

Sí, molt. Ara hi ha molta més animació i s'han construït molts més hotels i apartaments. Hi ha moltes coses a fer durant tot el dia.

I als seus fills també els agrada?

Sí, preferim venir aquí que no pas quedar-nos a França. La costa mediterrània és molt millor aquí que a França.

Quant de temps es queden?

Ens hi estarem una setmana. Hem llogat un apartament.

Quins plans tenen per a aquests dies?

Doncs platja, piscina... volem anar a la cala Montjoi i visitar alguns centres històrics, com el de Figueres. Però sobretot fer platja i al capvespre, per sopar, anar de restaurant.

La Costa Brava els sembla cara?

És una mica més cara que fa vint anys, però tot i això és més barat que no pas a França. Per tant, a nosaltres ens sembla molt assequible.

S'han trobat amb molt de turisme?

Sí, sobretot hem vist que hi ha molts francesos, com nosaltres.

Creuen que tornaran en el futur?

Sí, ens agradaria molt. L'any passat vam passar un cap de setmana a Barcelona i ens va agradar molt. Per això, ens agradaria tornar, ja sigui aquí o a Barcelona.