Els grups musicals Gertrudis, de la Garriga, i Festucs, de Palafrugell, actuen a la festa jove de la Festa Major d'Esclanyà, a Begur. El concert de les dues formacions tindrà lloc el dissabte 3 d'agost, a partir de les 11 de la nit, al Local Polivalent. A més, la festa jove es clourà amb l'actuació del discjòquei Kharloss Selektah.

Gertrudis, que es va consolidar el 2004 amb el disc Teta, ofereix un estil musical de rumba catalana, mentre Festucs, que es va crear el 2014, ofereix un estil musical que combina reggae, ska, rumba i rock.

La festa major, que organitza la Comissió de Festes Esclanyà amb el patrocini de l'Ajuntament i el Consell Municipal, començarà el dia abans, divendres, amb un espectacle de màgia a càrrec de Fèlix Brunet. L'espectacle començarà a les 10 de la nit. Les entrades, a 5 euros, es poden aconseguir en venda anticipada a l'Oficina de Turisme de Begur i al Local Polivalent d'Esclanyà.

Dissabte, abans de la festa jove, hi ha programades diverses activitats. A les 9 del matí s'iniciarà la IV edició de la jornada esportiva d'Esclanyà, amb dues sessions de spinning i una de zumba.

La jornada esportiva serà solidària, destinant la inscripció, que és de 5 euros, a benefici de l'Oncolliga. La primera sessió de spinning anirà a càrrec de Nando Garcia i Leila Martínez i la segona, que començarà a les 10 del matí, amb Juan Carlos Prieto i Raúl Rubio. La sessió de zumba, que començarà a les 11 del matí, la dirigirà Mari Carmen Tejada.

Festa infantil a la tarda

D'altra banda, dissabte a la tarda hi haurà la festa infantil, a partir de les 5 de la tarda, amb escuma i xocolata amb el conjunt Set de So.