L'espectacle de la Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes, ha estat proclamat guanyador del primer premi del 49è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que s'ha celebrat a Blanes del 23 al 27 de juliol. La veterana empresa valenciana va oferir el seu castell de focs la tercera nit del concurs, la del dijous, 25 de juliol.

La proclamació del veredicte va tenir lloc ahir al migdia en un acte públic al Teatre de Blanes. Les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular han estat les que han propiciat que la pirotècnia valenciana hagi estat proclamada guanyadora, desbancant la murciana Hermanos Ferrández, campiona de les últimes tres edicions, que ha quedat en segon lloc.

Dos contractes en perspectiva

La Pirotècnia Valenciana rebrà 6.000 € pel primer premi, així com dos contractes més en perspectiva: participar l'any vinent de nou al concurs de Blanes, que l'any que ve arriba a la mítica xifra del 50è aniversari; i tancar la Festa Major de Lloret el 2020, el dia de Santa Cristina.

De la mateixa manera, l'empresa també rebrà el Trofeu Vila de Blanes, que li serà lliurat durant l'acte oficial del pregó d'inici de la Festa Major de Santa Anna de l'any 2020.