Xarim Aresté va obrir les mans diumenge a l'Auditori Narcís Masferrer, en el marc del Festival Porta Ferrada. L'artista ebrenc ja ho havia anunciat dies abans al seu compte de Twitter: «Tinc el cor en un puny i això que vull obrir les mans, però no serà fins diumenge a Sant Feliu de Guíxols». Dit i fet. El músic de Flix, a l'estil dels millors cantants de rock, amb la camisa mig oberta i cabellera al vent, va entregar cos i ànima al públic assistent amb dues hores de concert sense interrupció. Xarim i la seva banda van interpretar fins a dinou temes, la majoria dels quals del seu nou disc, El nus i altres mons, que, en paraules del cantant, explica una història d'amor, «la història dels nostres nusos i tot el que fem per desfer-los».

Aresté, guitarra en mà, i el seu equip, es van deixar portar per músiques improvisades amb Miquel Sospedra al baix, Ricard Sohn als teclats i el ritme del bateria, Ermengol Mayol. «M'agrada que cada espectacle sigui diferent, crear un clima de complicitat únic amb el públic a cada concert», deia Xarim als espectadors, mostrant la seva faceta més íntima, a la vegada que avançava possibles sorpreses al llarg de l'actuació, com algun tema inesperat.

El de Flix va reservar els temes més coneguts pel final, enèrgic en tot moment i amb un punt salvatge. El concert va acabar amb el seu single Indomables, tema que també va versionar per aconseguir aquest tret únic i irrepetible del directe.