31 de juliol de 2019
31.07.2019
Diari de Girona
BLANES

Música i paisatge a l'inici de la Costa Brava

La catorzena edició de les Nits del Marimurtra s'estrenarà amb l'actuació de Big Mamma Montse També hi actuaran Menaix a Truà, Maria del Mar Bonet i Susanna del Saz

31.07.2019 | 00:03
Big Mamma Montse i Sister Marion, que actuaran divendres.

El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes tornarà a ser l'escenari, a partir d'aquest divendres, d'un nou cicle musical que té l'objectiu de conjugar música i naturalesa. Les Nits del Marimurtra s'estrenaran amb el concert de Big Mama i continuaran, gairebé cada divendres d'agost, amb Menaix a Truà, Maria del Mar Bonet i Susanna del Saz. La Fundació Carl Faust -responsable del jardí botànic- destinarà els beneficis que obtingui de la venda d'entrades a la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica.

Les Nits d'Estiu del Marimurtra arriben a la seva catorzena edició amb més bona salut que mai. Els seus concerts de petit format, amb una capacitat màxima de 200 persones, permeten gaudir de l'espectacularitat del jardí blanenc un cop s'ha post el sol. Les actuacions tindran lloc, com ja és habitual, al templet de Linné, situat sobre la cala Sa Forcanera i amb unes vistes espectaculars de l'inici de la Costa Brava.

Enguany, l'encarregada de donar el tret de sortida al festival serà Big Mama Montse, que celebra 30 anys sobre els escenaris cantant blues. Per fer-ho, està realitzant una gira festiva envoltada d'amics que ha anat guanyant al llarg de la seva trajectòria artística. En aquesta ocasió, pujarà a l'escenari acompanyada de Sister Marion al piano. El concert -igual que tots els altres- començarà a les deu de la nit, tot i que les portes s'obriran a dos quarts de nou del vespre, per tal que els visitants puguin gaudir dels jardins.

El 9 d'agost serà el torn de Menaix a Truà, el projecte nascut l'any 2000 de la mà de Cris Juanico, Juanjo Muñoz i Toni Xuclà. Després de cinc discos i cadascú amb la seva pròpia carrera per separat, asseguren que pugen a l'escenari per passar-s'ho bé «i sense cap pressió».

Un dels plats forts arribarà el dia 16 d'agost, amb la presència de Maria del Mar Bonet, que oferirà un concert que els organitzadors qualifiquen d'«exclusiu» i «molt especial».

Finalment, el punt i final el posarà, el 23 d'agost, la soprano Susanna del Saz, l'única artista que ha participat en totes les edicions de Les Nits de Marimurtra. En aquesta ocasió, el programa indica que cantarà «cançons d'ara i sempre» acompanyada del pianista Joan Sadurní.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook