Lildami, 31 Fam, Itaca Band i Joina seran els caps de cartell de les Festes d'Agost de Banyoles, que se celebraran de l'11 al 18 d'agost i inclouran una trentena d'activitats per a tots els públics, entre les quals destaquen la desena edició del Carnestoltes d'Estiu i la sisena de La Monstra.

El regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes, Miquel Cuenca, considera que aquesta edició de les Festes d'Agost «consolida l'esforç que en els darrers anys s'ha fet des de l'Ajuntament i les entitats organitzadores» per tornar aquesta celebració «al centre de la ciutat» i reforçar-ne el caràcter participatiu, amb activitats que uneixin diferents generacions en un mateix espai.

En aquest sentit, una de les activitats destacades serà la desena edició del Carnestoltes d'Estiu, que se celebrarà el dimecres 14 d'agost. La festa començarà a les sis de la tarda amb el concert de Reagge per Xics i inclourà també una festa holi amb Adolescents.cat, així com els concerts de 31 FAM, Itaca Band, Pelukass i Comitè de Djs.

Un altre moment destacat seran els concerts que es faran el dijous 15 d'agost al vespre a la plaça Major, i que comptaran amb Biflats, Lidami, Porto Bello i Dj Martu. Jocs i tallers, la cercavila de gegants i capgrossos, el ball de gegants i el Correfoc Txiqui completaran les activitats d'un dels dies centrals de les festes.

La música de Joina i les versions de l'Orquestra Girasol seran les principals activitats del 16 d'agost, que inclourà també l'espectacle itinerant El carrer és nostre, i l'espectacle Trala2, que uneix teatre, acrobàcia i clown. I el dia 17, al parc de la Draga, hi haurà la sisena edició de La Monstra.