10 de agost de 2019
10.08.2019
Diari de Girona

Dudamel: «Soc molt feliç de crear aquest pont d'amor amb María»

El director i la seva esposa, María Valverde, compartiran escenari per primera vegada avui al Festival de Peralada

10.08.2019 | 00:29
El director veneçolà Gustavo Dudamel.

El director Gustavo Dudamel i l'actriu María Valverde, casats des de 2017, compartiran avui escenari per primera vegada al Festival del Castell de Peralada amb una versió de l'obra de Mendelssohn Somni d'una nit d'estiu, amb passatges de l'obra de Shakespeare: «Soc molt feliç de crear aquest pont d'amor amb María», ha assenyalat.

«Estem molt feliços. María és una artista amb un talent infinit, d'una sensibilitat màgica i fa un treball meravellós amb Shakespeare», ha lloat el director veneçolà en finalitzar ahir l'assaig de l'obra amb la Mahler Chamber Orchestra i els 41 estudiants que participen d'un projecte conjunt amb aquesta formació i la seva fundació.

Somni d'una nit d'estiu és una obra composta per Mendelssohn inspirada en l'obra del mateix títol de Shakespeare que l'alemany va anar creant en diferents moments de la seva vida i que conté la famosa «marxa nupcial», els concordes per antonomàsia del compromís matrimonial.

La parella estrenarà aquesta nit al Festival de Peralada aquesta obra juntament amb l'orquestra que va fundar Claudio Abbado i, a continuació, la formació interpretarà la simfonia Tità, de Mahler.

Aquest projecte musical i dramàtic és el primer que comparteixen els dos artistes, cadascun dels quals compta amb una extensa trajectòria en el seu àmbit, i en la qual ocupen un lloc destacat els seus projectes educatius amb la Fundació Gustavo Dudamel (GDF).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook