El nucli mariner de sa Tuna, a Begur, està celebrant des de dijous i fins demà la seva festa major. El programa de la celebració, que organitza la Comissió de Festes de sa Tuna de l'Associació de Veïns i Amics de sa Tuna, amb el suport de l'Ajuntament i la col·laboració de diversos establiments, va començar amb el mercat al pati de la capella de sa Tuna, que va reunir botigues però també parades de gastronomia, diverses activitats, com un taller de diademes florals i contes, i música. Divendres es va celebrar la caminada popular i el tradicional sopar de festa major amb ball amenitzat pel discjòquei Loose Panties.

Avui la festa comença a dos quarts de set de la tarda, al pati de la capella, amb el concert de Landry el Rumbero, que donarà a conèixer la rumba tradicional catalana. A les nou i vint de la nit, a la plaça de sa Tuna, hi haurà la festa de disfresses, amb premis infantils i adults a les millors vestimentes. La festa es tancarà amb l'actuació musical al mateix indret, a partir de les onze, del grup pop barceloní Falciots Ninja i del cantant Xarim Aresté. El grup barceloní presentarà el seu darrer disc, Gràcies per tot que és el quart de la seva carrera, mentre Aresté presentarà el seu disc El nus i altres mons.

La festa major de sa Tuna va sorgir fa nou anys per iniciativa d'un grup d'amics amb l'aprovació i el suport de l'Associació de Veïns i Amics de sa Tuna i de l'Ajuntament de Begur. Aquest grup va aglutinar diferents actes, alguns d'ells sorgits als anys 40 i 50 del segle passat de la tradició de fer una mica de gresca a les nits d'estiu.