La presència del tenor peruà Juan Diego Flórez a Peralada va proporcionar una gran nit de música divendres a la nit, però el dia abans havia afavorit una altra excepcional vetllada, en aquest cas gastronòmica. Els responsables del certamen van organitzar una «Nit peruano-empordanesa» al restaurant Castell Peralada, per a la qual van cuinar a quatre mans el xef de l'establiment, Xavier Sagristà, amb una estrella Michelin, i el reconegut cuiner peruà Alfredo Aramuburú, que fa trenta anys va obrir el seu primer restaurant a Lima i que actualment dirigeix, amb la seva família, una àmplia cadena d'establiments.

Tiradito de navalla amb gelat de rocoto, croqueta d' ají de gallina, gamba de Palamós amb causa de papa nativa, ceviche de llobarro salvatge i pop amb emulsió de vieires, sudado de peix mediterrani, xai norteño... són alguns dels plats que els dos cuiners van preparar, amb productes de l'Empordà i altres procedents directament del Perú. El sopar va ser maridat pel cap de sala i sommelier del restaurant, Toni Gerez, amb vins i caves del celler Perelada.