El Festival Portalblau de l'Escala ha crescut en públic per quart any consecutiu i ha tancat la dotzena edició fregant els 8.000 espectadors. En concret, segons l'organització, els espectacles han sumat 7.897 assistents, fet que, en la seva opinió, «consolida» el Portalblau «com un dels principals esdeveniments culturals de l'estiu a la Costa Brava». Amb una ocupació mitjana del 85%, el festival ha penjat el cartell d'entrades exhaurides als concerts de Clara Peya, Marc Parrot i Paco Ibáñez. També va assolir el ple la conferència gratuïta Entre Barcelona i Beirut, del periodista Tomás Alcoverro. El festival, que enguany ha dedicat diverses activitats a reflexionar sobre el drama dels refugiats, destinarà part de la recaptació a finançar l'ONG Proactiva Open Arms.

L'espectacle poètic i musical Una vela en el mar blau: Poesia catalana moderna de tema grec va posar punt final al Portalblau. I acabat el cartell, ara toca fer balanç. I el Portablau ho fa amb bon regust de boca. A banda dels concerts on van penjar el cartell d'«entrades esgotades», també van ser especialment concorreguts els concerts d'Alfred García, del duet Marcel Lázara i Júlia Arrey, l'espectacle de circ Sidecar o l'exposició Diversitats, que encara es pot visitar a l'Alfolí de Sal.

Pel que fa a la procedència del públic, hi han assistit espectadors de 200 municipis diferents, principalment de Girona i Barcelona. Un 52% dels espectadors eren veïns de localitats gironines, principalment de l'Escala, Figueres, Girona, Olot, la Bisbal o Torroella, entre d'altres. Un 40,5% dels espectadors provenien de municipis barcelonins, amb Barcelona ciutat, Terrassa o Sabadell com a ciutats amb més assistents. El 7,5% restant es reparteix entre públic d'altres zones de Catalunya i turistes espanyols i estrangers.

Segons els resultats provisionals d'una enquesta entre els espectadors, l'organització subratlla que «el festival es consolida com un catalitzador cultural, turístic i econòmic del municipi», ja que el 60,9% dels assistents de Portalblau dinen o sopen en establiments de l'Escala. Així mateix, un 27,80% dels enquestats pernocten en allotjaments del municipi.