El Festival de Torroella de Montgrí encara la seva 39a edició amb un monogràfic dedicat al pare de la simfonia, Joseph Haydn, que se celebrarà avui al vespre a càrrec de la violinista francesa Amandine Beyer i el seu grup, Gli Incogniti. La formació pren el seu nom de l'Accademia degli Incogniti, un dels cercles artístics i literaris que van estar més actius durant el segle XVII a Venècia. En el seu retorn al festival, on l'any passat van oferir un singular programa d'obres de Bach, Beyer i Gli Incogniti redescobriran les simfonies i els concerts de Haydn, que són l'objecte del seu últim disc, Concerti per Esterházy.

D'altra banda, el tercer i últim concert de la sèrie Singulars Torroella, que se celebra en diferents marcs històrics de la població, proposarà dimarts, dia 20, un duet inusitat de la mà del contratenor Carlos Menos i l'acordionista Iñaki Alberdi. Els dos intèrprets bascos faran conviure al Palau Solterra obres del passat amb peces del present amb interpretacions singulars de Bach, Josquin Desprez, Tomás Luis de Victoria i música del compositor reusenc Joan Magrané.

Finalment, la 39a edició del Festival de Torroella s'acabarà el dia 22 d'agost amb l'Orquestra del Vallès, que per cinquè any consecutiu actuarà al festival sota la batuta de qui va ser el seu director titular, Rubén Gimeno. Enguany acompanyaran el pianista Giuseppe Andaloro.