L'aplicació de mòbil Turisme de l'Escala, que funciona des de fa dos anys, ha incorporat un joc que vol engrescar els visitants a conèixer els principals punts d'interès de la localitat.

«És una activitat pensada especialment per al turisme familiar que ens visita, que ha de completar un recorregut que passa per diferents punts d'interès», explica la regidora de Promoció Econòmica i Turística, Marta Rodeja. Tothom que vulgui participar-hi haurà de capturar els codis QR que es trobaran en alguns dels nous panells de senyalització que s'han instal·lat i al final es podrà aconseguir un regal que representa els gegants del municipi, en Peret i la Maximeta.

Els usuaris que es descarreguin o actualitzin l'aplicació hi podran trobar un apartat que es diu «Joc de l'Escala». A partir d'aquí, hauran d'anar seguint les instruccions que els apareixeran en pantalla i que els portaran a quatre punts d'interès del municipi, seguint una història relacionada amb els gegants i un seguit de pistes. A través de la ubicació del telèfon mòbil, podran saber quan estan a prop de la següent.

L'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala va estrenar l'aplicació turística a principis de 2017 amb l'objectiu de facilitar l'accés dels ciutadans i visitants a les informacions turístiques més rellevants.

L'aplicació es pot descarregar tant per a telèfons Android com per a Iphone. Allà, hi ha un apartat de notícies generals d'interès turístic, així com l'accés a tota la informació de l'agenda d'activitats lúdiques i culturals que es fan al municipi i la localització, mitjançant mapes, dels principals llocs d'interès de l'Escala, distribuïts per diferents criteris: què visitar, platges, natura i patrimoni, gastronomia i hotels, entre d'altres.

També hi ha un servei de notificacions als usuaris que així ho hagin sol·licitat sobre les activitats més rellevants que s'organitzin. L'aplicació està disponible en català, castellà, francès i anglès i ha estat desenvolupada per Sixtemia.