L'Orquestra de Cambra Johann Strauss oferirà aquest vespre un concert solidari a Lloret de Mar a favor de la Fundació Climent Guitart amb Horst Sohm a la batuta i la participació de la jove solista Johanna Röhrig. Segons informen els responsables d'aquesta entitat, l'actuació, que coorganitza al costat del Rotary Club de la localitat, tindrà un preu de 20 euros en forma de donatiu.

Els fons obtinguts durant aquesta vetllada es destinaran a diferents accions socials de la Fundació Climent Guitart, que centra la seva activitat en el foment i desenvolupament del turisme, així com en la millora de les condicions de les persones en situació de vulnerabilitat.

El programa que interpretarà aquesta orquestra compta amb una primera part centrada en peces de Mozart, Kreisler i Monti, mentre que en la segona es retrà homenatge a Johann Strauss amb algunes de les seves peces més emblemàtiques, com la polca E ljen a Magyar o el vals El Bello Danubio Azul.

Reconeixement europeu

Horst Sohm ha dirigit diverses orquestres, com la de París, el Mozart Festival, la Copernibus, la de Cambra de Berlín, la Rubinstein de Lodz o les simfòniques d'Omsk, Torun i Szczecin.

Sohm va ser nomenat membre d'Honor pel Consell d'Europa d'Estrasburg després d'un concert al Parlament Europeu i, el 1992, va estrenar la peça Concert d'Empúries amb motiu de l'arribada de la torxa olímpica a Catalunya.

Per la seva banda, la jove solista Johanna Röhrig ha guanyat múltiples competicions internacionals i toca un famós violí de Jacob Steiner de 1675 que la Societat Internacional del Violí de Londres posa a la seva disposició a través de diversos patrocinadors privats.