Després d'anys de crítiques creuades, l'argentí Diego Armando Maradona i el brasiler Pelé es van abraçar a París, en un acte publicitari previ abans de l'inici de l'Eurocopa, en què van criticar -a micròfon tancat- Lionel Messi, de qui van dir que "no té personalitat per ser un líder".

"És bona persona però no té personalitat per ser un líder", assegurava l'astre argentí davant l'aquiescència d'"O Rei", que va reiterar les paraules de Maradona abans de comparar l'"Argentina de Messi" amb el Brasil del 70, amb figures com "Rivelinho, Gerson o Tostao".

Així ho van captar els micròfons en un acte publicitari que va tenir lloc al centre de París, en què les dues llegendes van aprofitar per acabar amb anys de querelles entre ells. I obrir una nova polèmica amb Messi. Pelé, que pregunta al Pelusa pel jugador de Rosario, afirma que no té la personalitat que tenien els grans jugadors de la seva època, cosa amb la qual coincideix Maradona.

Va ser una conversa amistosa entre tots dos, gravada per un micròfon indiscret, al final d'un partidet, 5 contra 5, en un petit camp muntat al Palau Reial de París, a dues passes del Museu de Louvre, dins de les activitats publicitaries relaciones amb l'Eurocopa que avui arrenca.

Abans, Maradona havia pres el micròfon per dirigir-se al públic present i aquí va exalçar el seu compatriota: "A Messi deixin-lo jugar tranquil. Si ha de ser el millor de la història, ho serà".

L'acte publicitari va comptar amb la presència d'altres grans estrelles ja retirades. Angelo Peruzzi, David Trezeguet, Marco Materazzi, Ciro Ferrara i Clarence Seedorf van formar per a l'equip que va alinear Maradona, qui als seus 55 anys fins i tot va saltar uns minuts a la gespa.

Río Ferdinad, Dida, Bebeto, Hernan Crespo i Fernando Hierro, l'endemà de saber-se que entrenarà l'Oviedo, van portar els colors de l'equip de Pelé, que als seus 75 anys i en un delicat estat de salut no va trepitjar el verd.

El resultat del partit, que no tenia importància, va ser 8-8.