Vassily Berezutski, el defensa que en la prèvia havia dit que esperava que després del partit els anglesos sabessin algun dels noms russos, ja té la seva recompensa. Un gol seu, en l'últim minut, va deixar a Anglaterra sense la victòria que va merèixer, per joc i ocasions.

Fins al gol final, que va arribar en una centrada l'àrea que no va saber defensar la saga anglesa, ni entendre el seu porter Joe Hart, els anglesos van dominar un partit en el qual van poder aconseguir una victòria sense problemes, però en el qual també van pecar d'inexperiència, al donar-lo per acabat abans d'hora.

Amb Rooney no només reconvertit en migcampista, sinó al comandament de la direcció del joc anglès, Sterling i Lallana ben oberts i Delle Alli amb llibertat de moviments, Anglaterra va sacsejar a Rússia en una primera mitja hora en què va disparar en vuit ocasions a porteria, però sense encert. Això se suposa que el posa Harry Keane, el golejador anglès, però el davanter del Tottenham va ser l'únic que no va entrar en la dinàmica del seu equip, sovint desconnectat. Al conjunt rus, mentre, li va valer durant tot el primer temps amb el seu esforç col·lectiu. No va crear més perill que una rematada de cap del central Sergey Ignaixevitx. I va sobreviure, en part, per la bona actuació del veterà meta Igor Akinfeiev, ben col·locat davant de les rematades d'Adam Lallana, Kyle Walker o Wayne Rooney.

En el segon temps, l'equip de Leonid Slutski va avançar una mica més les seves línies i va començar a arribar a l'àrea rival, malgrat que la seva rematada més perillós va ser un rebuig de cap contra la seva porteria d'Eric Dier (m.59).

Va tenir, però, més la pilota Aleksander Kokorin, va entrar més en joc Artem Dzyuba i, com es va anar diluint el centre del camp anglès, perdent presència Delle Alli, a Rússia va semblar anar-li bé amb el pla del seu tècnic.

Però aquesta selecció anglesa compta amb arguments per desarmar el rival en qualsevol moment. Ho va poder fer amb un xut de Rooney que va rebutjar cap al travesser miraculosament Akinfeiev (m.69) i, finalment, ho va aconseguir quatre minuts després amb un preciós cop franc executat per Dier, perfecte de potència i col·locació.

Amb el gol, va recuperar l'alegria el joc anglès. Hodgson va donar minuts a Jack Wilshere, mancat de ritme després de la lesió, i descans a Rooney. Rússia, sense recursos per variar el seu pla, no va tornar a crear perill fins a aquesta última acció. Aquest cop de cap de Berezutki, amb el rival adormit, que li va donar la venjança desitjada: els anglesos recordaran el seu complicat cognom.