Marek Hamsik, amb una assistència a Daniel Weiss i amb un golàs, va dirigir la victòria balsàmica del seu equip per 1-2 davant Rússia, que, amb un punt en dues jornades, es complicar l'existència a l'Eurocopa de França.

Hamsik, l'estrella eslovaca, no va defraudar i va conduir al seu equip cap a la victòria amb una actuació destacada en col·laboració amb la timorata defensa russa. Ell i Weiis, amb un parell d'urpades a la primera part, van obrir el camí cap als tres punts que necessitava Eslovàquia amb urgència.

La derrota davant Gal·les per 2-1 a la primera jornada obligava els homes de Jan Kozác a anar a per la victòria. No podien especular i per això el seu entrenador va fer tres canvis amb la mirada posada en l'atac.

De la seva primera alineació desaparèixer el lateral esquerre Svento i va tornar el lesionat Tomas Hubocan, mentre que Patrik Hrosovsky i Michal Duris van deixar el seu lloc a Viktor Pecovsky i Juraj Duda, respectivament. Kózac presentava un perfil més ofensiu que en la seva estrena i el seu equip ho va notar.

Més confiança va tenir en els seus homes Leonid Slutski, que va alinear als onze jugadors que van empatar en l'últim instant davant Anglaterra. No obstant això, no li va sortir molt bé la jugada. Gairebé tots van saltar a la gespa despistats i amb aparents poques ganes de lluitar pel triomf.

Per primera vegada, en un partit amb Rússia implicada, es parlava de futbol. L'amenaça de la UEFA d'expulsar la selecció de Slutski en el cas que es repetissin els incidents que van protagonitzar els seus aficionats davant Anglaterra sembla que va fer efecte.

Amb la grada en calma, Eslovàquia va ser l'equip que es va dedicar a fer futbol. Excepte un xut de Fedor Smolov que va sortir fregant un pal de la porteria defensada per Kocacik, la resta d'ocasions les va posar sobre la taula el quadre centreeuropeu.

Després de dos trets de Hamsik i de Durica, Weiss, al minut 33, va aprofitar una magnífica passada de Hamsik per marcar el primer gol. Aleksei Berezutsky i Georgi Schennikov van arribar molt tard, es van tirar a terra molt aviat i Weiss va marcar el primer sense gairebé oposició.

Amb Rússia grogui i esperant el descans per arreglar els seus problemes, gairebé al final de l'acte inicial va aparèixer Hamsik per marcar el 2-0, un golàs, amb un xut llunyà que va rebotar en un pal i es va ficar dins de la porteria rival. Al costat del de Luka Modric i al de Dimitri Payet, dels millors gols de l'Eurocopa.

Un cop més, Eslovàquia va marcar davant la passivitat defensiva de l'equip de Slutski, que a la represa va fer dos canvis per intentar una reacció del seu equip. Pavel Mamaev i Denis Glushakov van substituir a Aleksandr Golovin i roman neustädter, respectivament.

Els canvis van tenir alguna cosa d'efecte i Rússia va aconseguir retenir la pilota durant gairebé tot el segon temps. però ho va fer sense idees davant un equip que a poc a poc es va anar desgastant més físicament.

Eslovàquia va aguantar el marcador gairebé sense problemes fins al minut 81, quan Glushakov va retallar distàncies amb un cop de cap des de dins de l'àrea eslovaca. No obstant això, els últims intents russos no van tenir efecte i Eslovàquia, amb tres punts, es va col·locar en bona posició per arribar als vuitens de final.

Davant Anglaterra es jugarà moltes de les seves opcions, però més complicat ho tindrà Rússia. Amb aquesta derrota, afrontarà l'última jornada amb un sol punt i peu i mig fora de la competició. Hamsik, amb una assistència mil·limètrica i un golàs, va amargar l'existència a l'equip de Slutski.

- Fitxa tècnica:

1 - Rússia: Akinfeiev; Smolnikov, Berezutsky, Ignasevich, Schennikov; Golovin (Mamaev, min.46), Neustädter (Glushakov, min. 46), Kokorin (Shirokov, min. 75), Smolov, Shatov i Dzyuba.

2 - Eslovàquia: Kozacic; Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan; Kucka, Pecovsky, Mak, Weiss (Svento, min. 72); Hamsik i Duda (Nemec, min 67).

Gols: 0-1, min. 32: Weiss. 0-2, min. 45: Hamsik. 1-2., min. 81: Glushakov.

Àrbitre: Damir Skomina (Eslovènia). Va mostrar cartolina groga a Durica (min 46), per part d'Eslovàquia.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada del Grup B de l'Eurocopa de França disputat a l'Stade Pierre Mauroy de Lille davant d'uns 49.000 espectadors.