La selecció espanyola i Andrés Iniesta, admirat per tots en la primera jornada de l'Eurocopa 2016, albiren aquesta nit els vuitens de final, entre la bona versió de dilluns passat i el dèficit de gol, davant Turquia i Arda Turan a l'estadi de Niça, on el triomf és garantia de la classificació.

Doblegada primer la República Txeca amb un gol de Gerard Piqué en el minut 87, l'equip trasllada la seva motivació, la seva ambició i la seva defensa del doble títol de 2008 i 2012 a 1.000 quilòmetres del seu lloc de concentració de l'illa de Ré, fins a Niça i la Costa Blava.

Al capdavant, per futbol, per rendiment i per classe, hi ha Andrés Iniesta. El seu sensacional partit d'estrena, sense reflex en l'onze ideal de la primera jornada de la UEFA, manté sorprès tots els aficionats presents a l'Eurocopa 2016 i lidera cada informació sobre Espanya als diaris francesos. El manxec serà la gran amenaça per a la Turquia de Fatih Terim, necessitada de punts sí o sí després de debutar amb derrota contra Croàcia.

Espanya també necessita guanyar perquè el bitllet per als vuitens ja sigui llavors irrefutable i perquè el posarà en una situació ideal, a falta d'un partit i depenent de si mateixa, per ser primera de grup en l'última jornada davant Croàcia. El lideratge del seu quartet ofereix un duel més amable a vuitens.

Fins ara, el seu dèficit en aquesta Eurocopa, de moment, només està en el gol. Només Piqué, un central, va veure porteria dilluns, al minut 87. Abans, Espanya va tenir mitja dotzena d'ocasions però no va aconseguir batre la porteria contrària fins al tram final. En ?contrast, l'equip va acabar amb la seva porteria a zero. No ha rebut cap gol en els seus últims nou partits de competició oficial, tots resolts amb victòria; pel que sembla, avui espera a Turquia sense canvis previsibles en l'onze de Del Bosque.

Tot i que el tècnic no ho va revelar després del primer partit, David de Gea seguirà a la porteria. Als entrenaments, el tècnic ha comptat amb Álvaro Morata de nou com a davanter. Ell o Aritz Aduriz ocuparan aquesta posició. Per darrere, no es preveuen modificacions ni en la defensa (Juanfran, Piqué, Ramos i Jordi Alba) ni al mig del camp (Iniesta, Busquets i Cesc ) ni en les bandes (David Silva i Nolito). Tota la plantilla és a disposició del tècnic.