La UEFA va obrir ahir dos expedients a Croàcia i Turquia pels incidents que es van produir a l'interior dels estadis dels seus partits contra la República Txeca i Espanya respectivament de l'Eurocopa de França. El Comitè de Disciplina de l'organització estudiarà els fets en una reunió demà dilluns, un dia abans que Croàcia es vegi les cares amb Espanya i Turquia a la República Txeca.

Es tracta del mateix procediment que la UEFA va utilitzar per sancionar Rússia. En el cas de la Federació Croata, l'expedient es va obrir per llançament de bengales, incidents a la grada i comportament racista, exactament els mateixos càrrecs que van motivar la sanció a Rússia. Els aficionats croats van llançar bengales al terreny de joc de Sant-Etienne quan tot just faltaven cinc minuts perquè acabés el seu partit contra la República Txeca.

En el cas de Turquia, la UEFA no consigna comportament racista dels ultres turcs, però afegeix el càrrec d'invasió del camp de Niça. En aquest cas, els fets es van produir al final del partit i no van tenir incidència en el seu desenvolupament. Com ja va demostrar amb Rússia, el Comitè de Disciplina s'ha mostrat dur amb els comportaments dels ultres a l'interior dels estadis.

A presó cinc ultres russos

Cinc ultres russos hauran d'anar a presó preventiva després de la brutal agressió que van realitzar a dos aficionats espanyols a Colònia. Els implicats, d'entre 26 i 30 anys, se'ls imputa un delicte de lesions físiques greus. Una altra persona ha estat posada en llibertat condicional.