Amb cara de pocs amics i amb el posat ben seriós, Vicente del Bosque, seleccionador espanyol, va lamentar la derrota del seu equip als vuitens de final de l'Eurocopa contra Itàlia, deixant ben clar que «hem d'analitzar la derrota amb honor, sense amagar-nos», abans d'admetre la «tímida» primera meitat dels seus i de veure una «reacció» que es va quedar a mitges passat el descens. «No ha pogut ser. Segurament, ells van ser millors».

Analitzant el joc, el tècnic va comentar que els transalpins havien demostrat ser un equip «molt fort, físic i poderós». «A?dalt ens han generat molt de perill. Hem arriscat una mica més a la segona meitat i s'ha notat, però no ha estat possible empatar». Sobre l'actitud dels seus jugadors, Del Bosque va dir que «tots hem posat bones intencions», agregant que «amb el resultat en contra ho hem intentat però sense encert, abans de deixar clar que «no crec que s'hagi acabat una etapa per al futbol espanyol. El nostre futbol està treballat des de fa anys i no té perquè acabar-se tot ara»

Qüestionat sobre el seu futur, va assegurar que no prendrà una decisió fins que no mantingui una conversa amb Ángel María Villar, màxim mandatari de la Federació Espanyola de Futbol. «Això ho parlaré amb el president», va assenyalar breument Del Bosque, que no va voler manifestar-se sobre la seva continuïtat o no al càrrec. «Amb el president és amb qui he de parlar de tot això. Amb ell veurem el futur. El més immediat és aquest setembre, que tenim una concentració epr a la fase de grups del Mundial de Rússia», va dir abans d'insistir que «tingui o no tingui» decidit el seu futur, això «ho parlaré amb el president».

L'alegria de Conte

De la seva banda, el seleccionador italià Antonio Conte va afirmar després del 2-0 contra Espanya que el seu equip «no només és defensiu i ho hem demostrat». Per al de Lecce, Itàlia ahir va fer «un excel·lent partit», demostrant que «sabem jugar a futbol». «Tenim una bona organització defensiva, però crec que també en atac hem estat molt bé. Hi ha qui oensa que Itàlia només és defensa, però hem demostrat que no és així», va rematar. Per a Conte, tant ell com els seus futbolistes «estem feliços» perquè no només havien «completat una gran actuació» sinó també perquè «hem generat moltes ocasions de gol contra una de les millors seleccions del món». «El que han fet aquests nois és molt bonic. Fa un mes que estem junts i puc dir que tinc un grup magnífic. Tot i els problemes que hem tingut de lesions o suspensions, hem demostrat que podem superar tots els obstacles», va completar.