El migcampista Christian Eriksen, que el dissabte es va desplomar durant el partit Dinamarca-Finlàndia de l'Eurocopa, serà operat perquè se li col·loqui un desfibril·lador automàtic implantable (DAI), segons ha informat aquest dijous la Federació Danesa (DBU).

"Després que a Christian se li hagin fet diversos exàmens cardíacs s'ha decidit que hauria de posar-li un DAI (desfibril·lador automàtic implantable). Aquest aparell és necessari després de patir un atac al cor a causa de trastorns del ritme cardíac", consta en el compte oficial en Twitter de la DBU.

El jugador de l'Inter de Milà ha acceptat la solució, que ha estat confirmada per especialistes danesos i internacionals, que van recomanar tots aquest tractament.

"Instem a tothom a donar-li a Christian i a la seva família pau i privacitat durant un temps", assenyala el comunicat.

Eriksen va patir un desmai en solitari quan controlava una pilota a la banda esquerra de l'atac de Dinamarca.

La ràpida assistència mèdica a la mateixa gespa va permetre, després d'un quart d'hora en el qual va patir una aturada cardíaca, estabilitzar-lo i posteriorment va ser traslladat a l'Hospital del Regne de Copenhaguen, on roman ingressat.

El partit va ser suspès inicialment per la UEFA, però es va reprendre gairebé dues hores després.

Finlàndia, que debutava en una gran fase final, va acabar emportant-se el triomf per 0-1 amb un gol de Joel Pohjanpalo als 59 minuts.

Dinamarca tornarà a jugar aquest dijous contra Bèlgica en el mateix escenari, el Parken de Copenhaguen, en la segona jornada del grup B de l'Eurocopa.