La sort d’Espanya en l’Eurocopa es decidirà dimecres contra Eslovàquia, després que ahir l’equip de Luis Enrique no va poder passar de l’empat contra Polònia (1-1). La falta de punteria va tornar a ser letal pels seus interessos.

El tècnic de la Roja havia avisat que jugarien Morata i deu més i no va enganyar ningú, però va fer un canvi significatiu. Gerard Moreno va ser titular i així van compartir l’atac espanyol el davanter a qui un sector de l’afició havia xiulat en el partit de Suècia i el que havien reclamat.

Al marge d’aquesta novetat, l’equip va mostrar les mateixes virtuts i defectes que en el primer partit: bona circulació de la pilota, ambició ofensiva però poca pòlvora. I, malgrat tot, Morata es va estrenar i va avançar Espanya en el minut 24 en una acció que el VAR va validar tot i la sospita que podia estar en fora de joc.

Semblava que la selecció espanyola tenia el partit ben encarrilat, però Olmo, Morata i Gerard van fallar tres bones ocasions i Swiderski va enviar una pilota al pal. En el segon temps, aviat van arribar dos cops durs pels locals: Lewandowski va batre Unai Simón amb un cop de cap al minut 53 i, quatre després, Gerard va enviar un penal al pal. Tot i que Espanya va tenir diverses ocasions, el partit va acabar en taules.

Griezmann marca, CR7 perd

L’anomenat grup de la mort va deparar aquest dissabte sorpreses i emocions. A primera hora de la tarda, la campiona del món no va poder superar Hongria (1-1), que va jugar a Budapest davant de més de seixanta mil aficionats. Fiola va marcar en el descompte del primer temps, i Griezmann al 66 aprofitant una bona jugada de Mbappé.

Després, Alemanya va atropellar Portugal (4-2), tot i que els ibèrics es van avançar al minut 15 en rematar Ronaldo a boca de canó. Els de Low van pressionar i van atacar i Ruben Dias i Guerreiro es van fer sengles autogols als minuts 35 i 39. Havertz, l’autor del gol que va donar la Champions al Chelsea, al 51, i Gosens, al 60, van concretar la golejada, que només va matisar Diogo Jota al 67.