En un món en què l s´ha creat la necessitat d´estar sempre connectat, als conductors ja no en tenen prou amb poder parlar a través del mans lliures, necessiten una tecnologia que els permeti poder gaudir de tots els avantatges i opcions que els ofereixen els seus smartphones, però sense posar la seva vida en risc per utilitzar-los al volant. I això és exactament el que ofereixen els sistemes Apple CarPlay i Android Auto.

Amb una simple connexió, tots dos reprodueixen a la pantalla principal del quadre de comandament del vehicle moltes de les funcions que s´ofereixen en la interfície del dispositiu mòbil, i es converteix el cotxe en un gran smartphone.

Apple CarPlay i Android Auto tenen un format molt similar, i una mateixa manera de maneig, ja que totes dues aplicacions permeten que s´executin els seus botons d´ordre de manera tàctil des de la pantalla del quadre de comandament del cotxe, a través dels comandaments de control analògics del vehicle, i fins i tot amb un avançat control per veu. Els usuaris poden demanar que executin una determinada aplicació, que li posin la seva música favorita, que trobin una destinació determinada en el sistema de navegació, o fins i tot que li llegeixin i responguin els missatges de text que arriben al mòbil.

Aquestes són precisament les principals funcions que ofereixen tots dos sistemes. Ja sigui a través de Mapes en el cas d´Apple CarPlay, o amb Google Maps en Android Auto, es pot navegar en temps real reproduint a la pantalla del vehicle i a través dels altaveus del sistema multimèdia les indicacions que ofereix l´smartphone. A més, tots dos sistemes permeten utilitzar programes de navegació de tercers, si bé en el cas d´Apple caldrà esperar fins al mes de setembre, amb l´arribada de l´iOS 12, per poder executar-los.

Tampoc podien faltar aplicacions perquè els usuaris disposin al vehicle de la seva música preferida. En aquest aspecte s´ofereixen els sistemes natius iTunes i Apple Music, o Google Play Music per a Android, el popular Spotify, i una infinitat d´aplicacions addicionals des de les quals es pot accedir a ràdios on-line en directe i moltes altres opcions musicals a la carta.

Trucades? i missatges

L´aparició de les aplicacions de missatgeria als smartphones ha canviat completament la manera de comunicar-se, fins al punt que els missatges de text han relegat les trucades de veu a un segon pla. Els vehicles no podien donar l´esquena a aquesta nova tendència i per això, a través d´Apple CarPlay i Android Auto, els conductors poden continuar rebent i enviant missatges sense comprometre la conducció. Totes dues tecnologies reprodueixen per veu els missatges que arriben a l´smartphone, i fins i tot de la mateixa manera i mitjançant un dictat molt predictiu poden respondre´ls.

Però aquesta no és ni molt menys l´única demanda que es pot fer a través de les ordres de veu, ja que pràcticament totes les funcions que ofereix l´smartphone es poden utilitzar a través de les ordres de veu.

Compatible amb centenars de vehicles

Apple CarPlay ja es pot executar ja en més de 300 vehicles de les principals marques automobilístiques del mercat, mentre que en el cas de Android Auto el nombre s´eleva a més de 400. De la mateixa manera aquest últim ofereix més quantitat d´aplicacions compatibles amb el sistema, si bé totes dues tecnologies estan en ple creixement i en poc temps augmentaran de manera significativa tant les seves prestacions com les seves possibilitats.

De moment, el que es necessita per utilitzar Android Auto és un cotxe o un equip estèreo postvenda compatibles amb el sistema i un telèfon amb Android 5.0 (Lollipop) o versions superiors, mentre que per a Apple CarPlay igualment es requereix un cotxe compatible i un iPhone 5 o versions superiors.