04 de gener de 2009
04.01.2009
40 Años
Proposta

Un grup antitaurí aconsegueix 25.000 firmes contra les corrides a Catalunya

04.01.2009 | 16:54

La plataforma antitaurina Prou ha recollit un total de 24.876 firmes per prohibir les curses de braus a Catalunya en només set setmanes --mes i mig-- de les 20 --més de tres mesos-- que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) preveu per recollir noves adhesions després que va ser admesa a tràmit al Parlament a mitjans de novembre.

Segons el comptador existent a el web de la plataforma, queden el doble de firmes per recollir perquè aquesta proposta legislativa prosperi a la cambra catalana i arribi a les 50.000 que requereix aquest procediment popular, per al que la llei preveu 120 dies hàbils, ampliables a 60 més.

Les 25.0000 adhesions s'han aconseguit en set setmanes des que el Parlament va admetre a tràmit la ILP. Queden 13 setmanes perquè finalitzi el termini per signar, al que se li sumarà la intensificació de la campanya quan es comencin a esgotar els dies, segons ha explicat a Europa Press un dels portaveus de Prou, Eric Gallego.

Entre els signants, la plataforma té personalitats mediàtiques com el filòsof Salvador Pániker, els periodistes Mathew Tree, Pilar Rahola i Ruth Toledano, l'advocada Magda Oranich, el músic Pep Sala, i els catedràtics Jesús Mosterin i Josep María Terricabras, entre d'altres.

Segons Gallego, encara no s'ha dut a terme una gran campanya, i no es realitzarà fins que s'acosti la votació de la ILP al Parlament --en el cas que s'aconsegueixin les firmes suficients--. Si ho aconseguissin, començaria la tramitació parlamentària, en què els grups poden presentar esmenes a la totalitat, i la Junta de Portaveus podria incloure en l'ordre del dia d'un ple el debat de totalitat de la proposició.

Per a quan s'acosti aquest moment, la plataforma preveu haver recaptat una quantitat suficient de diners per elaborar cartells, pancartes, material audiovisual i taules informatives amb el lema 'És ara o mai'.

Els promotors han presentat una proposició de llei de modificació de l'article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals, en què demanen que es prohibeixin les corrides i els espectacles que incloguin la mort de l'animal, les banderilles i l'estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que se celebrin en les places de toros o fora d'elles.

Com a excepció, admeten les festes amb bous sense mort de l'animal --'bous'-- que es facin en localitats on tradicionalment se celebren. La proposta també preveu que el Govern compensi econòmicament als propietaris de les places.

Aquest debat en el ple s'iniciaria amb la presentació de la iniciativa per part d'un membre de la comissió promotora. Si la proposició superés el debat de totalitat, se seguiria tramitant en comissió i tornaria al ple per al debat i votació finals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema