10 de gener de 2009
10.01.2009
Als 85 anys

Centenars de persones assisteixen al funeral en record d'Armand Basi

10.01.2009 | 16:14

Centenars de familiars i amics d'Armand Basi, així com representants de les administracions i del món de la moda, han acudit avui al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona per assistir al funeral en memòria d'aquest fabricant de peces de vestir.

Basi, fabricant i distribuïdor a Espanya de peces Lacoste i creador també de la firma de moda que porta el seu nom, va morir ahir als 85 anys a la clínica Teknon de la capital catalana a conseqüència d'un càncer.

A la missa que s'ha oficiat en el seu record, tancada als mitjans de comunicació, han acudit, entre d'altres, els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, així com el vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira.

A més, han volgut honrar la seva memòria models en exercici com Blanca Suelves i exmodels com Judit Mascó, a més de personalitats destacades del món de l'espectacle com algun dels integrants d'El Tricicle.

Armand Basi va crear el 1948, al costat del seu germà Josep, que va morir també recentment el seu primer taller a Barcelona especialitzat en gènere de punt.

El 1961, es va fer amb la llicència per fabricar i distribuir a Espanya peces Lacoste, i el 1987, va llançar la seva pròpia marca.

Les peces de Lacoste es distribueixen a 150 botigues i grans magatzems d'Espanya i la firma Armand Basi es comercialitza a Europa, Nord-amèrica i Àsia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema