Portaveus de Codorníu han declinat fer declaracions sobre això, però les fonts pròximes a l'empresa abans esmentades han detallat que Escolar es va incorporar a Codorníu el passat 2 de gener.

Escolar, de 47 anys, és enginyer industrial i abans havia treballat a Yamaha i Eurosit-Johnson Controls, i a Codorníu controlarà les àrees de producció, logística, enginyeria, millora de processos i compra, i reportarà directament al director general, Xavier Pagès.

Aquest nou directiu se suma a la línia de professionalització que la companyia porta iniciada els últims anys i que es reflecteix en que el propi Xavier Pagès ja no és de la família Raventós.

El canvi ha estat progressiu i els últims anys els Raventós només ocupaven la direcció de relacions institucionals (Magí Raventós) i de producció, que ara deixa Antón Raventós i que històricament sempre havia estat gestionada pels fundadors.

Antón Raventós deixa el seu lloc per voluntat pròpia, segons les fonts del sector consultades, per dedicar-se a les seves empreses, entre elles un important grup del sector hortofructícola i una societat vinculada a l'activitat de transport que presideix.

Antón Raventós pertany a una de les cinc branques de la família Raventós, que amb més de 200 accionistes controla Codorníu a través de la patrimonial Unideco, la mateixa branca a la qual pertany Magí Raventós, que encapçalava les màximes responsabilitats de la companyia quan es va iniciar l'anomenada "guerra del cava" en la dècada dels 90.

No és l'únic membre de la molt nombrosa família Raventós que opta per negocis particulars, i així el 2006 Ramon Raventós Basagoiti, accionista de Codorníu, va comprar l'empresa de caves Parxet per 20 milions d'euros, després de la qual cosa el seu pare va haver de deixar el consell d'administració de Codorníu.

El director de producció sortint ja havia apostat per la línia de professionalització de Codorníu, sent l'exemple més evident el fitxatge d'Arthur O'Connor, un australià que va assumir la direcció enològica de tots els cellers del grup fa any i mig.

Codorníu posseeix cellers a Sant Sadurní d'Anoia (Codorniu), Raimat, Haro (Cellers Bilbaïnes), Bellver de Cinca (Nuviana), Curiel del Duero (Legaris), Cervelló (Rondell), Sant Esteve Sesrovires (Bach), Scala Dei, Poblet, Napa, a Califòrnia (Artesa) i Mendoza, a l'Argentina (Bodega Séptima).

Codorníu és el segon fabricant de cava d'Espanya per volum després de Freixenet i, segons les últimes dades disponibles, el grup factura més de 200 milions anuals.

A Codorníu el negoci de vi tranquil representa actualment més del 30% del total de les vendes, però la intenció del grup és incrementar aquest percentatge per entendre que el vi deixa més marge que el cava, el producte tradicional de l'empresa.

El 2007 Codorníu va realitzar les seves última compra destacada, la de la firma A.V. Imports, empresa importadora i distribuïdora de vins amb seu a Baltimore (Estats Units), als socis fundadors de la companyia, Ron Wollman i Albert Pecora, per consolidar la seva posició tant en el mercat nord-americà com en el sector vinícola internacional en general.