Un donatiu de Hugh Hefner, fundador de Playboy, va culminar aquest dilluns la campanya per recaptar els 12,5 milions de dòlars (9,3 milions d'euros) necessaris per salvar el cartell de Hollywood de l'especulació immobiliària, segons va anunciar l'organització The Trust for Public Land (TPL).

Hefner va aportar 900.000 $ (674.889 euros) per a l'adquisició de 55 hectàrees en una zona coneguda com Cahuenga Peak, a l'oest del famós rètol, que un grup inversor de Chicago, propietari del solar, tenia previst dedicar a la construcció de mansions.

Els amos del terreny, però, van acceptar renunciar als seus plans i vendre la propietat a TPL a canvi de 12,5 milions de dòlars que els compradors havien de pagar abans del 15 d'abril, termini que després es va ampliar fins a l'últim dia de aquest mes.

"Avui tenim el final (feliç) de Hollywood que desitgem i a partir d'ara Cahuenga Peak estarà protegit per sempre i serà afegit al Griffith Park", va assegurar Will Rogers, president de TPL, entitat conservacionista que donarà el terreny a les autoritats angelina perquè es converteixi en sòl públic.

Hefner va ser l'últim d'una llarga llista de donants que van participar en aquesta operació per salvaguardar el icònic cartell de Hollywood i el seu entorn, juntament amb Steven Spielberg, Tom Hanks, Arnold Schwarzenegger o els principals estudis de la meca del cinema.

"Volem agrair els milers de donants que ens van ajudar tan generosament i en particular a Hugh Hefner, que va donar un pas endavant al final per cobrir la quantitat que faltava", va explicar Rogers.

"Els meus somnis d'infància i fantasies venien de les pel·lícules i les imatges creades a Hollywood van tenir una gran influència en la meva vida i en Playboy. El cartell de Hollywood és la 'torre Eiffel' de Hollywood i estic complagut d'ajudar a preservar un símbol cultural tan important ", va dir Hefner.

Un dels principals donants va ser la fundació del grup Tiffany & Co, que va contribuir amb més d´ 1,5 milions de dòlars (1,1 milions d'euros).