La princesa hereva Victòria de Suècia i el seu promès, Daniel Westling, es van donar el "sí, vull" en una cerimònia celebrada a la catedral de Sant Nicolau d'Estocolm amb la reialesa europea i les autoritats sueques com a testimonis.

Després d'una breu prèdica, tot just mitja hora després de l'inici de la cerimònia, l'arquebisbe Anders Wejryd, cap de l'Església luterana sueca, els va declarar marit i muller.

En intercanviar els anells de casament, Victoria i Daniel, molt somrients, no van poder evitar les llàgrimes d'emoció.

Wejryd, que va oficiar la cerimònia acompanyat per altres tres pastors, va recordar al ja matrimoni en un nou sermó més llarg que encara que la seva unió és "única", no han d'oblidar de pensar en la família i en la resta de la societat.

L'arquebisbe va provocar les rialles de Daniel en dir-li per primera vegada príncep, títol que ha adquirit automàticament en casar-se amb l'hereva de la Corona sueca, de 32 anys i 4 menor que ell.

Victòria va lluir un vestit blanc perla del suec Pär Engsheden, el seu dissenyador habitual, i la tiara i el vel que va portar la seva mare, la reina Silvia, en el seu casament el 1976.

Daniel Westling va recollir a la núvia en la meitat del passadís, fins on l'havia acompanyat el seu pare, el rei Carles XVI Gustau, i va continuar amb ella fins a l'altar.

Durant la cerimònia, la Reial Filharmònica va barrejar música tradicional i moderna, inclòs un tema expressament compost per l'exmembre del quartet suec Abba Benny Andersson.

Entre els 1.200 convidats a la cerimònia hi havia la reina Sofia i els seus fills, el príncep Felip i les infantes Elena i Cristina, així com la princesa Letizia, esposa de l'hereu de la Corona, i el duc de Palma, Iñaki Urdangarín, espòs de Cristina.

La reina Margarida II de Dinamarca va anar amb el seu marit, el príncep consort Enric, i els prínceps hereus Federico i Mary, mentre que per Noruega van arribar els reis Harald V i Sònia, els prínceps Haakon, Mette-Marit i Marta Lluïsa, i per Holanda, a més de Beatriz, els prínceps hereus Guillem i Màxima.

Els reis Albert i Paola de Bèlgica, amb els prínceps hereus Felip i Matilde, els prínceps hereus Naruhito i Masako del Japó, els reis Abdullah i Rània de Jordània, els prínceps hereus Alois i Sofia de Liechtenstein, els grans ducs de Luxemburg, el príncep Albert de Mònaco i el príncep Eduard i la seva dona, la comtessa Sophie de Wessex, també van assistir al casament.

En finalitzar la cerimònia, Victoria i Daniel van iniciar un recorregut en carrossa oberta pel centre d'Estocolm, que contemplaven milers de persones i que els portarà més tard al Palau Reial, escenari del banquet nupcial.