El grup punk Islam ha assegurat aquest dimarts que la lletra de la cançó per la qual la periodista Pilar Rahola ha interposat una querella -que diu 'Voy a matar a Pilar Rahola'-, respon al sentit de l'humor i a la rima, i no a l'amenaça.

En una carta enviada a La Vanguardia recollida per Europa Press, el grup ha assegurat que no tenen res a veure amb el món islamista "radical i no radical", i que són un "grup de xavals que toquen punk per a quatre amics".

"Mai vam pensar que aquesta cançó en clau d'humor pogués arribar a molestar tanta gent. Personalment, creiem que no dóna a lloc a sentir-se amenaçat, perquè la lletra diu 'Voy a matar a Pilar Rahola, con un gato de escayola', que ens va semblar graciós per la rima", han explicat matisant que es referien a un gat d'escaiola "dels xinesos".

Els components del grup han defensat que la cançó s'ha descontextualitzat de la resta de cançons i que, juntament amb elles, s'observa que componen en clau d'humor.

Alhora, han assegurat que s'han dirigit a Pilar Rahola a través de la seva pàgina web per demanar-li disculpes, expressar-li que lamenten el malentès i per incidir que no els agradaria que se'ls relacionés amb el món islamista per la seva pròpia seguretat, ja que són quatre "estudiants inofensius".