La cantant nord-americana Lady Gaga ha expressat aquest dijous a Tòquio la seva solidaritat amb les víctimes del tsunami que el 11 de març va sacsejar Japó, una tragèdia que li va "impactar" i l´ha portat a engegar diverses iniciatives per recaptar fons per als afectats.

"Quan vaig veure la notícia del terratrèmol em vaig quedar impressionada, sense saber què fer, fins que em vaig adonar que l'important era començar a moure´s", ha dit la cantant en una roda de premsa a Tòquio, on va arribar el dimarts per participar aquest dissabte en un concert benèfic.

Vestida de negre i lluint els cabells de color verd, Lady Gaga ha insistit que, a més de recaptar fons, la intenció de la seva visita és "difondre el missatge que el Japó és segur i animar la gent a que vingui a fer turisme a aquest bell país".

"M'encanta la passió i l'afecte dels japonesos, i m'agradaria tornar per fer una gira pel Japó", ha afegit la polifacètica artista, que actuarà dissabte a la gala benèfica del canal MTV juntament amb artistes locals i bandes com Tòquio Hotel.

Lady Gaga ha dut a terme diverses activitats solidàries amb el Japó després del tsunami del mes de març, entre elles la promoció d'una polsera amb la frase "We pray for Japan" ("Preguem pel Japó"), obtenint 240 milions d'iens ( més de 2 milions d'euros o 2,8 milions de dòlars) per als afectats.

També ha participat, juntament amb altres famosos com Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Orlando Bloom o Karl Lagerfeld, en el disseny d'una línia especial de samarretes amb el nom "\ u00A1Save Japan!" que distribuirà la popular cadena tèxtil Uniqlo i els beneficis es donaran a la Creu Roja japonesa.

A la roda de premsa d'aquest dijous, davant d'un centenar de periodistes, el director de l'Agència nipona de Turisme, Hiroshi Mizohata, ha lliurat una carta d'agraïment a la cantant pel seu suport al Japó.

Una emocionada Lady Gaga ha insistit que la seva ajuda és desinteressada: "No necessito regals ni agraïment. He vingut al Japó perquè realment m'encanta aquest país. Tot i això, guardaré aquesta carta tota la vida", ha indicat.