Deixant de costat el sentit que tenen els somnis, hem recopilat 10 curiositats sorprenents que potser no sabies d'ells. I es que el món dels somnis es un misteri i un món apart que va més enllà que el simple significat.

1-L'activitat cerebral: mentre dormim pot semblar que el nostre cos i ment estan relaxats i sense activitat, però en realitat, quan somiem, és el moment en què el nostre cervell mostra més activitat. Això podria explicar perquè tenim de quatre a sis somnis durant la nit, encara que nosaltres no els recordem en moltes ocasions.

2-Somnis en blanc i negre: des de 1915 els investigadors han portat a terme estudis sobre les persones que somien en blanc i negre, i alguns suggereixen que aquelles persones que durant la seva infància van veure la televisió en blanc i negre tendeixen a somiar més en monocromàtic, a diferència dels que van veure la televisió en color.

3-Les persones cegues també somien: Aquelles persones que en algun moment de la seva vida van perdre la vista també poden somiar amb imatges i colors. Però al contrari, aquells qui han nascut cecs tenen somnis sense imatges, però s'aguditzen els sentits del tacte, el gust i l'olfacte.

4- La paràlisi del somni: la paràlisi del somni es caracteritza per una paràlisi extrema del cos i una presencia maligna a l'habitació on s'està dormint. Una incessant activitat en l'amígdala cerebral es el què ho provoca. Es tracta de la part que es responsabilitza de les emocions per fugir del terror, la por o l'ansietat.

5-El significat dels colors: la relació personal que tinguis amb els colors en la vida real serà determinat en el significat dels colors dels teus somnis. Aquesta interpretació és diferent en cada persona, ja que per algú el vermell pot tenir una connotació positiva i per altres negativa.

6-El somni profund: és té un somni profund quant s'entra en total inconsciència i és en aquesta etapa quan els somnis són més abstractes.

7-Pot produir ereccions: durant la fase REM del somni augmenta el flux sanguini al cervell, la qual cosa fa que pugi la temperatura corporal i, que d'aquesta manera, es produeixi l'erecció.

8-La influència de l'alimentació: el que mengem influeix i molt en la qualitat del nostre descans. Els nutrients que digerim afecten als nostres somnis. Per exemple, l'augment del consum de Vitamina B fa que es tinguin somnis intensos.

9-Record dels somnis: les persones que es desperten de sobte amb el soroll del despertador tenen tendència a recordar menys els seus somnis. En escoltar el soroll de la alarma pot passar que se t'oblidin els pensaments que tenies prèviament. El més recomanable és despertar-se a poc a poc per poder recordar els somnis.

10-Reacció del cos: el cos reaccionarà als somnis com si de la mateixa vida es tractés. Et pots despertar plorant per haver sofert molt durant el somni, per exemple.