En les últimes hores Internet s'ha dividit en dos, i tot per culpa d'un vestit. La usuària de Tumblr Swiked penjava una foto del seu vestit per preguntar als seus seguidors si era blanc i daurat o blau i negre. Poc després, la pàgina BuzzFeed recollia el debat en un article i la imatge del vestit s'ha propagat com la pólvora per les xarxes socials.

Sota el hashtag #Thedress, Facebook i Twitter s'han omplert de missatges sobre daltonisme, discussions familiars i gent tornant-se boja sobre el color d'aquest vestit. En les últimes hores, per exemple, Twitter ha quedat dividit en dos equips: els que ho veuen blanc i daurat (#whiteandgold) i els que ho veuen negre i blau (#blackandblue). La pressentadora i actriu Ellen de Generes ho recollia en aquest tweet:

Però, què té d'especial aquest vestit? Simplement que la imatge està treta de tal manera que pots percebre el seu color de dues formes diferents. En funció de la il·luminació, del lloc on estem, del contrast del monitor, i fins i tot de si acabem d'arribar del carrer a una habitació a les fosques, veurem el vestit d'un color o un altre, com en una il·lusió òptica.

La cantant Taylor Swift ho tenia clar:

El vestit en qüestió es pot trobar en algunes botigues virtuals, una d'elles Amazon, fet que ha ajudat a trobar resposta a la pregunta.