El 'Project 808' és el iot privat més gran que mai s'hagi construït a Holanda. Amb els seus 101 metres d'eslora, l'embarcació d'un multimilionari -la seva construcció costa 160 milions d'euros- va partir el passat dia 12 de la drassana holandesa de Feadship, a Kaar, i va arribar a Rotterdam el dia 16 de març per completar la seva construcció, segons informa la revista SuperYachtWorld.

El trajecte, supervisat en tot moment per operaris de la drassana, va atreure les mirades de tot aquell que es creuava amb aquest gegant dels mars. Els 14 metres d'ample del megaiot va causar algun que altre mal de cap quan navegava pels canals que hauria de creuar en el seu periple. Les seves grans dimensions, fins i tot, facilitaven que els vianants poguessin tocar el vaixell des de les voreres.

El 'Project 808' destaca pels seus números i serveis: fins a una vintena de convidats poden gaudir d'una travessia a bord i disposa de piscina, diversos jacuzzis, heliport, cinema, ascensor i quatre motors per propulsar l'embarcació a més de 20 nusos.

Tot i això, les dimensions es queden lluny d'altres superiots. Per exemple, el Lluna, que va ser propietat de Abrahamovic. Els seus 101 metres d'eslora és queden petits al costat del Azzam, del president de lso Emirats Àrabs Units, amb 180 metres, que fa poc més de dos anys va prendre el lideratge mundial al Eclipsi de 162,5 metres, del propi Roman Abramòvitx.