L'actriu i cantant sevillana Marujita Díaz ha mort en una clínica madrilenya als 83 anys d'edat, a conseqüència del càncer que patia, segons informen a Europa Press fonts properes a la família.

El cos sense vida de l'actriu i cantant serà traslladat al llarg del matí al tanatori de la M-30 de la capital, on s'instal·larà la capella ardent.

Nascuda al barri sevillà de Triana el 27 d'abril de 1932, era la menor de tres germanes. Va debutar als sis anys en una obra de teatre infantil i als 16, es va iniciar a la gran pantalla amb el film 'La Cigarra' al costat de Toni Leblanc i des de llavors, la seva particular veu li va obrir les portes del cinema i el teatre.

Va participar amb papers secundaris en pel·lícules com 'El sueño de Andalucia' o 'Surcos' (1951) i ja com a protagonista, "El pescador de coplas" o "Puebla de las mujeres". Un dels seus majors èxits en el gènere li va arribar de la mà de "Pelusa", film que el 1961 li va valer el Premi Nacional del Sindicat de l'Espectacle a la millor actriu. "La casta Susana", "I después del cuplé" o "La Cumparsita" van ser algunes altres de les pel·lícules més destacades en la seva biografia.

'Marujita' va estar casada amb el també actor Espartaco Santoni, amb el ballarí Antonio Gades i va mantenir una relació amb el cubà Dinio.